Evenimentul Zilei > Actualitate > DSP decretează: Capitala rămâne în scenariul galben
DSP decretează: Capitala rămâne în scenariul galben

DSP decretează: Capitala rămâne în scenariul galben

Incidența cazurilor de infecții cu SARS COV2 în Capitală, în urma informațiilor furnizate de DSP București este 2,89, sub norma de 3 care ar bloca activitățile.

Direcția de Sănătate Publică București a informat Grupul de Comunicare Strategică asupra incidenței cazurilor de infecție cu noul coronavirus, rata fiind, joi, de 2,89. Potrivit sursei citate, una dintre datele folosite în stabilirea indicelui este număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile, fiind vorba de 6.797 cazuri.

O altă informație face referire la număr total de cazuri în focare-447, cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile. Nu în ultimul rând, rata de incidență  a COVID-19 a fost calculată prin raportare la o populație de 2.196.979 de locuitori ai Capitalei, cu domiciliul sau rezidența în Bucureștii. Conform Grupului de Comunicare Strategică, joi, în București au fost inregistrate 776 de noi cazuri de COVID-19.

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 de 2,89 înseamnă, de fapt, că restaurantele, cafenelele, cazinourile din Capitală pot rămâne deschise, dar la o capacitate de 30%. La aceeași capacitate pot funcționa și teatrele, sălile de spectacole. Școlile și grădinițele din rețeaua de învățământ a Capitalei își pot desfășura cursurile în scenariul galben, dacă au înregistrate mai puțin de trei cazuri confirmate pozitiv.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cele mai multe cazuri, 776, au fost înregistrate în capitală.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.770.481 de teste. Dintre acestea, 29.646 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere.