Evenimentul ZileiActualitateAnunţ negru! A murit un actor genial din România. Avea doar 42 de ani și a cucerit Europa

Anunţ negru! A murit un actor genial din România. Avea doar 42 de ani și a cucerit Europa

Anunţ negru! A murit un actor genial din România. Avea doar 42 de ani și a cucerit Europa
Este doliu în lumea filmului. Actorul Florin Oprițescu, în vârstă de doar 42 de ani, a murit. Tragicul anunț a fpst făcut la doar câteva luni de când artsitul anunța că a fost diagnosticat cu leucemie.

Lumea artistică este mai săracă! Actorul Florin Oprițescu, în vârstă de doar 42 de ani, a murit. În urmă cu câțiva ani, actorul român s-a stabilit în Spania, țară unde a atins apogeul carierei sale. Deși părea că viața lui merge în direcția potrivită pe toate planurile, în urmă cu câteva luni, Florin Oprițescu a anunțat că a fost dignosticat cu leucemie. Anunțul sfâșietor a fost făcut-o printr-o postare pe rețelele sociale. Ulterior, actorul român a anunțat că a reușit să învingă însă boala, cu sprijinul fiului său, de la care a primit celule stem și măduvă osoasă. Cu toate acestea, la începutul acestui sfârșit de săptămână, artistul, care a jucat în „Mar de Plástico” și „La Unidad”, a murit, scrie gândul.

Mai mulți actori din Spania cu care Florin Oprițescu a colaborat de-a lungul timpului au transmis mesaje de condolenațe în memeoria celui ce le-a fost partener de scenă.

„Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi. Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o alta scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme pentru că nu putem schimba destinul si nici moartea nu o putem învinge”, a scris un apropiat pe Facebook.

„Un gigant frumos cu inimă de aur”

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur. Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel”), care a publicat și o poză în care apare alături de Oprițescu.

La vârsta de doar 21 de ani, Florin Oprițescu a emigart în Spania. În primii 5 ani pentrecuți acolo, acesta a lucrat ca bucătar într-un restaurant. Acolo a cunoscut-o pe Rosi, cea care avea să îi devină parteneră de viață și mama copilului său.

Actorul a murit. Iubea România din tot sufeltul

Oprițescu declara în 2020, într-un interviu pentru Adevărul, că îi este dor de România și de prietenii din țară.

„E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa. Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre. Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español)”, spunea Florin Oprițescu.


Accesează: