Evenimentul ZileiVremeaCum va fi vremea până la mijlocul lunii februarie. Ultimele detalii de la ANM

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii februarie. Ultimele detalii de la ANM

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii februarie. Ultimele detalii de la ANM
Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: 18 ianuarie - 15 februarie 2021.
ANM. În perioada 18-15 ianuarie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval. Posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est.

Temperaturile minime vor coborî sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei,de -20 de grade.

ANM: Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice. Dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal. Totodată este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media 1993-2016.

ANM. Vremea pentru intervalul 18.01.2021 – 15.02.2021

Săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021.  Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021. Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021. Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Va fi un vortex polar peste România, apoi vom avea o încălzire bruscă la mijlocul săptămânii.
Precipitaţii: Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie, se arată în informarea transmisă de ANM.

Accesează: