ANM. În perioada 18-15 ianuarie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval. Posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est.

Temperaturile minime vor coborî sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei,de -20 de grade.

ANM: Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice. Dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal. Totodată este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media 1993-2016.

ANM. Vremea pentru intervalul 18.01.2021 – 15.02.2021

Săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021.  Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021. Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021. Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Va fi un vortex polar peste România, apoi vom avea o încălzire bruscă la mijlocul săptămânii.
Precipitaţii: Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie, se arată în informarea transmisă de ANM.