Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme geroasă în toată România. Temperaturi extreme semnalate de ANM
Vreme geroasă în toată România. Temperaturi extreme semnalate de ANM

Vreme geroasă în toată România. Temperaturi extreme semnalate de ANM

Meteorologii de la ANM semnalează o vreme geroasă. Gradele scad duminică în aproape toate regiunile din România, maximele fiind negative.

Duminică, meteorologii semnalează o vreme geroasă, mai ales la primele ore ale dimineții.

De ce vreme avem parte? În Nordul, nord-estul și centrul țării temperaturile maxime vor fi negative. În ultima prognoza, ANM indică faptul că temperaturile maxime ating doar valori de -1 grad Celsius, în timp ce minimele coboară până la -17 grade Celsius.

Cerul va fi noros și vor exista ninsori slabe în vestul țării.

Avem parte de vreme rea

Ninsori mai puternice vor fi întâlnite în regiunile muntoase, dar și în centrul, nordul și nord-estul țării mai spre seară. În restul teritoriului vor exista fulguieli, dar meteorologii spun că nu se va depune un nou strat de zăpadă.

Vântul suflă insesizabil, dar are parte de intensificări puternice în zonele muntoase mai înalte, la altitudini de peste 1500 metri, în special în Carpații Meridionali și de Curbură unde va viscoli zăpada depusă deja.

Cum va fi vremea luni?

Ziua de luni este marcată din nou de temperaturi foarte scăzute. Dimineața este ger, iar noaptea, mercurul din termometre scade și mai mult.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul a -20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în jumătatea nordică a ţării, unde pe suprafeţe mici va ninge slab, cu precădere în Transilvania, Moldova şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar ziua şi în sud-vest şi nord-est. Local, se va semnala gheţuş, iar dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură

Din dimineaţa zilei de luni vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 60 …70 km/h şi va fi viscol..

În București, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -12 – -10 grade.