Evenimentul Zilei > Social > Tulpina britanică de coronavirus se răspândește în București! Noi cazuri descoperite
Tulpina britanică de coronavirus se răspândește în București! Noi cazuri descoperite

Tulpina britanică de coronavirus se răspândește în București! Noi cazuri descoperite

S-au înregistrat alte două cazuri de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus după izbucnirea focarului de la o școală din București.

Alte două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în Bucureşti. S-au înregistrat alte două noi cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus în România. Cele două situaţii au legătură cu focarul de la o şcoală din Bucureşti.

Cele două cazuri noi au legătură cu focarul de la Şcoala 28

Au fost înregistrate alte două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, care provin din focarul deja confirmat de la Şcoala 28 din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor ministerului Sănătăţii, este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani. Femeia lucrează în unitatea de învăţământ. Al doile este un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în şcoală.

Alte două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică în Bucureşti

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, care provin din focarul deja confirmat de la aceeaşi şcoală din Bucureşti”, potrivit sursei.

Reamintim că un focar cu tulpina britanică de coronavirus a fost identificat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, mai multe persoane fiind testate şi supravegheate de medici.

Sorin Cîmpeanu: Cazurile cu noua tulpină britanică se vor lua în calcul la deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat la un pot de televiziune că îngrijorat în privinţa focarului cu noua tulpină din Marea Britanie de la Şcoala 28 din Capitală.

”Îți face frică. E frica de necunoscut, frica firească, frica de un focar, dar este un focar. Cu toții sperăm ca Direcțiile de Sănătate Publică și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar.

Este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor. Știm că a plecat de la o persoană care era îngrijitor, apoi directorul și directorul adjunct, apoi alți angajați.

Deci, este un lucru care ne îngrijorează, care face parte din categoria elementelor principale din discuția de pe 2 februarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 Tv.