Cinci alimente care pot reduce eficient ridurile și îmbunătăți sănătatea pielii

Cinci alimente care pot reduce eficient ridurile și îmbunătăți sănătatea pieliiAlimente care îmbunătățesc sănătatea pielii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un expert în îngrijirea pielii recomandă cinci alimente care pot reduce eficient ridurile.

Experții recomandă cinci alimente care pot reduce ridurile

O dietă sănătoasă și diversificată poate fi de mare ajutor pentru sănătatea pielii, spun experții.

Știm cu toții că o dietă sănătoasă și echilibrată este importantă pentru sănătatea noastră generală. Dar știați că anumite alimente pot avea un impact și asupra pielii noastre?

Potrivit unui expert în îngrijirea pielii, unele alimente conțin colagen. Pielea noastră are nevoie de colagen pentru a contribui la îmbunătățirea texturii sale și chiar la reducerea apariției ridurilor.

Colagenul este plin de proprietăți de vindecare a rănilor și de stimulare a pielii

Colagenul este, de asemenea, cunoscut pentru că poate ajuta la recuperarea musculară. Au existat chiar și studii care arată că acesta  ajută sănătatea pielii prin îmbunătățirea elasticității și a hidratării.

Doctorul Dave Reilly, cercetător la Absolute Collagen, a împărtășit cele cinci alimente pe care ar trebui să le consumăm pentru a ne spori aportul de colagen și pentru a ne îmbunătăți sănătatea pielii:

"Nu este niciun secret că alimentele pe care le consumăm au un impact direct asupra sănătății și bunăstării noastre.

pui marinat

Alimentele recomandate de experți

O dietă echilibrată ajută în mod direct și producția de colagen:

"Scopul de a avea o dietă echilibrată și de a fi mai conștienți de nutrienții din alimente nu numai că va fi benefică pentru bunăstarea ta generală, dar poate ajuta în mod direct și producția de colagen.

Pe măsură ce îmbătrâniți și producția de colagen se epuizează, efectuarea unor mici schimbări pentru a include în mesele dumneavoastră mai multe ingrediente care stimulează colagenul va avea un beneficiu real pentru aspectul și rezistența pielii dumneavoastră", a spus expertul.

Pui

Dacă ai încercat vreodată să slăbești, știi că puiul este unul dintre produsele din carne pe care ești încurajat să le consumi. Dar știai că este, de asemenea, esențial pentru producția de colagen? Puiul conține aminoacizi și minerale care ajută colagenul din corpul tău să lucreze mai eficient.

Mai mult, studiile au indicat că peptidele de colagen din oasele de pui ar putea fi o bună componentă nutrițională anti-îmbătrânire.

Albușul de ou

O altă sursă comună de proteine în rândul celor care merg la sală, albușurile de ou pot ajuta, de asemenea, la stimularea producției de colagen. În timp ce oamenii care merg la sală folosesc albușurile de ou pentru îmbunătățirea și recuperarea mușchilor, acestea sunt deosebit de bogate într-un aminoacid numit prolină, care este o componentă esențială a colagenului și care va ajuta la o piele strălucitoare.

Fructe de pădure

Nu numai că fructele de pădure sunt fructe delicioase, care sunt gustări perfecte pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile de vară, dar ele pot fi benefice și pentru pielea noastră. Fructele de pădure sunt pline de vitamina C, care ajută la promovarea producției de colagen în organism. Multe fructe conțin această vitamină, dar studiile au arătat că doar o singură cană de căpșuni contribuie cu peste 100% din aportul zilnic recomandat.

Usturoi

Usturoiul ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Leguma conține compuși esențiali pentru formarea fibrelor de colagen și menținerea integrității țesuturilor pielii. De asemenea, s-a demonstrat că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot declanșa efecte antirid în organism, potrivit unui studiu.

Alimente care pot reduce ridurile. Leguminoase

Pentru cei care nu mănâncă pui sau albuș de ou, leguminoasele precum fasolea, lintea și năutul sunt alternative excelente când vine vorba de susținerea colagenului.

Leguminoasele sunt bogate în proteine și aminoacizi esențiali. Acest lucru le face excelente pentru a ajuta producția de colagen. Mai mult, acestea sunt adesea o modalitate ușoară de a adăuga mai multe proteine în mâncăruri și pot fi ușor de inclus în supe, tocănițe și sosuri.

Legume, fructe

Ne puteți urmări și pe Google News