Cauza morții Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în spitalul din Botoșani. Rezultatele necropsiei

Cauza morții Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în spitalul din Botoșani. Rezultatele necropsiei Alexandra Ivanov. Sursa foto: Arhiva EVZ

Alexandrei Ivanov este gravida care a murit ignorată de medici, la Botoșani. Rezultatele necropsiei arată că aceata a murit din cauzau unui edem pulmonar. Familia acesteia consideră că femeia putea fi salvată.

Alexandra Ivanov a murit din cauza unui edem pulmonar. Raportul INML a arătat că aceasta s-a stins pe fondul complicațiilor rezultate după oprirea sarcinii din evoluție. Medicii legiști au concluzionat că fătul era mort de 2-4 zile, în momentul în care gravida s-a stins din viață.

Alexandra Ivanov a murit din cauza unui edem pulmonar

Cazul femeii de 26 de ani care a murit la Spitalul din Botoșani, după ce a fost ignorată de medici a șocat o țară întreagă. În urma necropsiei, medicii au stabilit că Alexandra Ivanov a făcut edem pulmonar. Acesta a fost provocat de „procesele de putrefacție intra-uterină”. De asemenea, legiștii au stabilit că sarcina era oprită în evoluție 2-4 zile.

Femeia era mamă a trei copii și s-a internat în luna august, la spitalul din Botoșani. Aceasta acuza dureri și sângerări, pe fondul unei sarcini care s-a oprit din evoluție

Ne puteți urmări și pe Google News
Medic Alexandra Ivanov

Medici. Sursa foto: Arhiva EVZ

Filmul tragediei

Cu toate că a cerut ajutor în mod insistent, aceasta nu a primit îngrijiri medicale timp de 7 ore, deși se afla într-un spital. După câteva ore de la internare, aceasta a făcut un șoc și a fost transferată la Terapie Intensivă.

Femeia era mamă a trei copii și s-a internat în luna august, la spitalul din Botoșani. Aceasta acuza dureri și sângerări, pe fondul unei sarcini care s-a oprit din evoluție

Cu toate că a cerut ajutor în mod insistent, aceasta nu a primit îngrijiri medicale timp de 7 ore, deși se afla într-un spital. După câteva ore de la internare, aceasta a făcut un șoc și a fost transferată la Terapie Intensivă.

Conform raportului preliminar întocmit de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, timp de 7 ore, aceasta nu a beneficiat de vreo manevră medicală. Mai mult, tânăra s-a plâns că nu este băgată în seamă de medici.

Aceasta a transmis un ultim mesaj către mama ei, în care a scris: „Nu am aer”. După puțin timp, femeia  a intrat în stare de șoc, decesul fiind declarat la o oră după ce a fost transferată la ATI.

Alexandra Ivanov

Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Alexandra Ivanov, ultimul strigăt de ajutor

Serviciul Județean de Medicină Legală Botoșani a trimis, la începutul acestei luni, rezultatele detaliate ale necropsiei, către Poliție.

Potrivit expertizei, Alexandrei nu i-ar fi fost prelevate probe microbiologice de urină și de secreție vaginală. De asemenea, raportul din spital nu conține și rezultatele unor analize de sânge, cu toate că medicul de gardă susține că ar fi dat indicații pentru efectuarea acestora.

Conform expertizei, analizele de sânge ar fi indicat prezența unei infecții în corpul Alexandrei, având în vedere că sarcina era oprită din evoluție de 2-4 zile.

Conducerea Spitalului Judeţean din Botoşani a dispus desfacerea contractului de muncă al medicului Mariana Pitrop. Specialistul lucra de pe Secţia de obstretică şi ginecologie și este acuzată că ar fi responsabilă de acest caz.