Botoşani, spitalul morții. Tânăra lăsată să moară de medici, comemorată de familie

Spitalul Botoșani. Sursa foto: Facebook

Alexandra Ivanov, comemorată de botoşăneni. Momente emoţionante la mormântul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la Maternitatea Botoşani pentru că a fost ignorată de medici şi nu a primit tratament.

De ziua ei, peste o sută de oameni s-au adunat la mormântul tinerei care ar fi împlinit 26 de ani.

Cum a fost comemorată Alexandra Ivanov

Toţi i-au adus un omagiu, iar apoi au plecat în faţa Prefecturii Botoşani. Acolo fusese amenajat un altar. La o lună de la tragedie, oamenii cer în continuare în stradă să se facă dreptate.

„E foarte greu să cuprinzi în câteva cuvinte toate trăirile pe care le poate simte un părinte la mormântul copilului său. E o tristeţe pe care o s-o înţelegem foarte greu. Ne-am fi dorit să fie cu totul altfel”, a declarat tatăl Alexandrei.

După comemorarea de la cimitir, oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Botoşani, acolo unde a fost amenajat un altar pentru Alexandra Ivanov. Au adus cu ei lumânări, dar şi pancarte pe care scria: Nu am aer! - ultimele cuvinte ale tinerei mame înainte să moară.

Între timp, Angel Călin, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, a fost demis din funcţie. Toată tura care era de gardă în noaptea tragediei a fost suspendată din funcţie. Medicul care era de gardă este suspect în dosarul de ucidere din culpă deschis de anchetatori.

Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Decesul de la maternitatea Botoşani, care a indignat societatea

Cazul de la maternitatea din Botoşani a avut loc pe 18 august. Alexandra, mamă a trei copii, a fost lăsată să moară în salon. Personalul medical nu i-a oferit atenţie. În irma acestui eveniment, a fost deschisă o anchetă penală. Ancheta este coordonată de un procuror de pe lângă Curteaa de Apel din Suceava.

Medicii legişti au constatat că Alexandra , tânăra în vârstă de 25 de ani care a decedat după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoşani, a suferit un edem pulmonar. Femeia avea insuficienţă cardio-respiratorie. Ssarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”. Femeia, mamă a trei copii, a fost internată joi seară. Timp de şapte ore nu a primit deloc îngrijiri medicale.

Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.

Întrebat câte cadre medicale care erau de gardă pe secţie în acea noapte au activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului, reprezentantul unităţii sanitare a răspuns: „Sub rezerva că nu am documentele în faţă, ştiu că este vorba despre un medic, o asistentă şi personal auxiliar, trei cadre medicale”