Evenimentul ZileiActualitateAlertă meteo. Se întorc ninsorile! Care sunt zonele sub avertizare

Alertă meteo. Se întorc ninsorile! Care sunt zonele sub avertizare

Alertă meteo. Se întorc ninsorile! Care sunt zonele sub avertizare
Administrația Națională de Meteorologie revine cu o altă prognoză pentru luna februarie, refăcută conform noilor informații primite.

Cine credea că am scăpat de ninsorile abundente se înșeală. Vremea rea revine puternic în România, pe undeva normal, dat fiind faptul că ne aflăm într-o perioadă caracterizată prin schimbări rapide ale climei.

ANM anticipează că vor urma ploi abundente, lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului și depuneri de chiciură. Unde? În principal, pe zonele înalte din țară, unde iarna își va face, din nou, simțită prezența. Estimarea meteorologilor anunță că după data de 19 februarie se răcește brusc, cu valori negative chiar și pe timpul zilei. Temperaturile vor crește iar începând cu 23 februarie și în multe zone vor depăși mediile multianuale ale acestei perioade.

În Muntenia, următoarele două săptămâni de prognoză anunță o vreme mai caldă decât în mod normal pentru luna februarie. În perioada 23-26 februarie, maximele vor fi de 13… 17 grade, cu minime situate între 1 și 6 grade Celsius. Se anunță ploi locale, dar slabe cantitativ, în perioada 19-20 februarie și posibil între 26 și 28 februarie.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit. Totuși, vor fi ceva variații de regim termic, cu temperaturi diurne de 6… 9 grade și nocturne de -3… 0 grade în intervalul 23-26 februarie. Doar temporar sunt posibile precipitații slabe cantitativ.

În Transilvania, în următoarele zece zile regimul termic va fi peste media obișnuită, cu maxime de 8… 12 grade, posibil mai ridicate în perioada 24-25 februarie. Temporar, vor fi precipitații locale sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ.


Accesează: