Evenimentul ZileiActualitateAlertă maximă! OMS: Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze

Alertă maximă! OMS: Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze

Alertă maximă! OMS: Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze
Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă publicul să poarte masca de protecţie și distanțarea - indiferent dacă este vaccinat - pe măsură ce cazurile cresc în întreaga Europă aproape de sezonul sărbătorilor. Mai mult, un expert OMS cere ca toate persoanele nevaccinate să fie căutate şi convinse să se imunizeze.

Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze, a spus Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru situații de urgență sanitară OMS.

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze, a declara joi Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru situații de urgență sanitară al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Această sarcină trebuie desfășurată la nivel global şi, mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente, a mai declarat Mike Ryan într-o sesiune de informare pe reţelele de socializare.

Guvernele care anulează măsurile de sănătate publică alimentează focarul actual din Europa

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, având în vedere că fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei: Deşi există obiective comune precum cele citate anterior, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările, a declarat dr. Mike Ryan.

Unele țări și comunități s-au lăsat păcălite că pandemia a luat sfârșit și cei vaccinați sunt pe deplin protejați împotriva Covid, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al OMS: Cei vaccinați pot contracta și răspândi virusul

„Chiar dacă sunteți vaccinat, continuați să luați măsuri de precauție pentru a preveni să vă infectați și pentru a infecta pe altcineva care ar putea muri”, a spus Tedros. „Asta înseamnă să purtați o mască, să păstrați distanța, să evitați aglomerația și să vă întâlniți cu alții afară, dacă puteți sau într-un spațiu bine ventilat din interior”.

Cel puţin o jumătate de milion de vieţi au fost deja salvate de vaccinurile anti-Covid în Europa, potrivit unui raport publicat joi de filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Tedros a numit Europa „epicentrul pandemiei”

Europa a reprezentat 67% din numărul total de cazuri noi de Covid din lume în săptămâna încheiată pe 21 noiembrie, cu peste 2,4 milioane de infecții, o creștere de 11% față de ultimele șapte zile, potrivit celei mai recente actualizări epidemiologice săptămânale a OMS.

Biroul OMS care acoperă Europa și Asia Centrală a declarat marți că acele regiuni au depășit suma totală de 1,5 milioane de decese cauzate de Covid și ar putea suferi încă 700.000 de decese până în martie 2022. Organizația se așteaptă ca unitățile de terapie intensivă din 49 din cele 53 de țări ale regiunii să se confrunte cu situații mari sau extreme. stres în următoarele patru luni, informează cnbc.com.


Accesează: