Evenimentul ZileiActualitateNoua variantă B.1.1.529 a ajuns în Europa. Varianta extrem de contagioasă, depistată în Belgia. S-au luat restricții drastice

Noua variantă B.1.1.529 a ajuns în Europa. Varianta extrem de contagioasă, depistată în Belgia. S-au luat restricții drastice

Noua variantă B.1.1.529 a ajuns în Europa. Varianta extrem de contagioasă, depistată în Belgia. S-au luat restricții drastice
Belgia este prima ţară europeană care a anunţat vineri că a depistat un caz de infectare cu noua variantă B.1.1.529 identificată mai întâi în Africa de Sud. Experţii din sănătate spun că este foarte contagioasă şi poate evita vaccinurile actuale.

La 25 noiembrie 2021, Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud a anunțat detectarea unei noi variante a SARS-COV-2, virusul care provoacă COVID-19, în urma secvențierii genomice. Această variantă este în prezent etichetată ca B.1.1.529. Apariția acestei noi variante coincide cu o creștere bruscă a cazurilor în provincia Gauteng în ultimele zile și, prin urmare, este monitorizată îndeaproape de autoritățile sanitare din Africa de Sud.

Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie, a declarat ministrul Sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă, cerând populației să nu intre în panică.

Belgia, prima ţară din Europa care a depista noua variantă B.1.1.529

Guvernul belgian a introdus vineri noi restricții, inclusiv închiderea anticipată a barurilor și închiderea completă a cluburilor de noapte timp de trei săptămâni, pentru a reduce contactul social și a reduce un al patrulea val de infecții cu Covid, care se răspândește rapid.

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat Laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă.

Belgienii nu vor mai avea un Crăciun liber

„Ne confruntăm acum cu o situație care este mai rea decât cea mai pesimistă viziune a experților de acum doar două săptămâni”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo într -o conferință de presă.  Noile măsuri vin la doar o săptămână după un pachet anterior de restricții privind coronavirusul, inclusiv aplicarea unei utilizări mai extinse a măștilor și mai mult lucrul de acasă.

Conform noilor reguli, piețele de Crăciun, locurile culturale, barurile și restaurantele vor trebui să se închidă la ora 23:00, cu maximum șase persoane. Sunt interzise și petrecerile și adunările private, cu excepția cazului în care sunt pentru nunți sau înmormântări.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă, potrivit theguardian.

De asemenea şi Israelul a impus o interdicție de călătorie care acoperă cea mai mare parte a Africii după detectarea noii variante B.1.1.529 în Africa de Sud, care ar putea fi mai contagioasă decât tulpina Delta.


Accesează: