Evenimentul Zilei > Social > Alertă în supermarketuri înainte de Revelion. Substanță neidentificată pe fructe
Alertă în supermarketuri înainte de Revelion. Substanță neidentificată pe fructe

Alertă în supermarketuri înainte de Revelion. Substanță neidentificată pe fructe

Este alertă alimentară într-un supermarket din Capitală. Asociaţia Pro Consumatori cere retragerea de pe piață al unuia dintre cele mai consumate alimente.

Pe merele vândute într-un supermarket din București s-a descoperit un strat de ceară care nu poate fi identificat. Astfel, Asociaţia Pro Consumatori a solicitat retragerea de pe piață a acestui soi de mere. Potrivit specialiștilor, există mari șanse ca ceara de pe fructe să poată provoca alergii puternice în rândul persoanelor sensibile.

Reprezentanții Asociației Pro Consumatori au transmis că au descoperit mere ceruite în raionul cu fructe al unui hipermarket din Capitală. Merele din soiul Red Delicious, importate din Italia, erau acoperite cu un strat subțire de ceară, despre a cărei proveniență nimeni nu cunoaște niciun detaliu.

CITEȘE ȘI Durere fără margini pentru celebra artistă din România. Moartea fulgerătoare i-a distrus

Pe lădița în care erau depozitate merele, s-a identificat mesajul „produce ceruite”, mai spun reprezentanții APC. Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii suplimentare dacă această ceară este comestibilă sau nu.

„Prin răzuirea unui măr din lotul respectiv cu o lamă de cuțit s-a constatat existența ceruirii, fără a se putea identifica tipul de ceară, acest lucru fiind posibil doar printr-o analiză de laborator, operație care nu mai este posibilă în următoarele 5 zile”, transmit reprezentanții Asociaţiei Pro Consumatori.

CITEȘE ȘI Primul proiect de lege depus în noul Parlament. CCR, somată să renunțe la amânările nesfârșite

APC solicită retragerea de la comercializare a lotului de mere ceruite

Pe site-ul asociației, reprezentanții APC fac trimitere la un material de specialitate unde se menționează că există riscul ca ceara de pe fructe să fie extrem de periculoasă pentru organism, chiar cancerigenă.

„Solicităm în mod public retragerea de la vânzare a lotului respectiv până la clarificarea tipului de ceară folosit pentru acest soi de mere în vederea menționării pe eticheta acestuia pentru ca fiecare consumator de astfel de mere să poată lua decizii de achiziționare în cunoștință de cauză”, au mai punctat reprezentanţii Asociaţiei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: