Evenimentul Zilei > International > Alertă în stuff-ul lui Trump. Pericol major la Casa Albă! Hackerii au lovit fără milă
Alertă în stuff-ul lui Trump. Pericol major la Casa Albă! Hackerii au lovit fără milă

Alertă în stuff-ul lui Trump. Pericol major la Casa Albă! Hackerii au lovit fără milă

Lovitură cruntă pentru președintele Donald Trump, cu doar o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Site-ul de campanie al preşedintelui SUA, Donald Trump, a fost piratat pentru scurt timp marţi, cu o săptămână de alegeri, relatează AFP.

„Acest site a fost piratat”, a indicat un mesaj postat câteva minute pe o pagină donaldjtrump.com. „Lumea este sătulă de informaţiile false pe care preşedintele le răspândeşte în fiecare zi”, se arată în mesaj.

Autorii piratării au susţinut că au informaţii confidenţiale despre Donald Trump şi guvernul acestuia şi au cerut plata cu criptomonedă pentru a dezvălui conţinutul.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump 2020, Tim Murtaugh, a confirmat piratarea într-un comunicat şi a indicat că poliţia efectuează investigaţii pentru a afla sursa.

Atribuţiile preşedintelui american

La 3 noiembrie 2020, Statele Unite ale Americii aleg un nou preşedinte, între candidaţii Donald J. Trump (republican, al 45-lea preşedinte american) şi Joe Biden (democrat).

Dacă în anumite ţări, în special cele europene, preşedintele are o funcţie de onoare, simbolică, iar în altele are cea mai mare responsabilitate şi putere din stat, în Statele Unite, preşedintele este simultan şef al statului şi prim-ministru. Puterile din SUA se împart în puterea legislativă, Congresul, şi puterea executivă, preşedintele.

Preşedinte al SUA (abreviat uneori în engleză drept ”POTUS” – „President of the United States”) este, conform Constituţiei americane, şi şef de guvern („chief executive”) şi comandantul suprem al forţelor armate, se arată în lucrarea „The United States of America – Political Structure”, semnat Adina Paicu (Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.