Marea surpriză este că cel mai periculoase alimente din punct de vedere al pesticidelor nu sunt fructele sau legumele  proaspete, ci fructele  uecate pe care nimeni nu le spală: stafidele.

Aproape în fiecare eșantion de stafide – mai précis 99% din ele – s-au găsit reziduuri de cel puțin două pesticide. Din această cauză, specialiștii Environmental Working Group (EWG) consideră să stafidele sunt cele mai periculoase din punct de vedere al pesticidelor.

Nu că situația ar fi mult mai bună în ceea ce privește căpșunele, nectarinele, merele și cireșele. Pe 90 la sută din probele examinate din eșantioanele cu aceste fructe  s-au găsit reziduuri de la două sau mai multe pesticide.

 

Pericolul din farfurie

Fie că sunt cultivate organic sau nu, fructele și legumele sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase. Din păcate, însă, multe dintre ele conțin pesticide potențial dăunătoare, chiar și după spălare și decojire.

Deoarece contaminarea cu pesticide variază în funcție de cultură, EWG a întocmit un top al celor  mai perriculoase alimente de origine vegetală.

Conform ultimului raport dat publicității de specialist în 2020, cele mai periculoase  sunt căpșunele, spanacul, nectarinele, merelele, strugurii, piersicile, cireșele, perele, roșiile, țelina și cartofii.

Mai mult de 90 la sută dintre probele de căpșune, mere, cireșe, spanac, nectarine și varză au dat rezultate pozitive pentru reziduurile a două sau mai multe pesticide.

Mai mult, pe probele de varză au fost identificate 18 pesticide diferite.

Studiile arată că avocado și porumbul  sunt cele mai curate. Mai puțin de 2 la sută din probe au prezentat pesticide detectabile. Și alte fructe și legume au obținut scoruri bune: ananasul, ceapa, papaya, mazărea congelată, vinetele, sparanghelul, conopida, broccoli, ciupercile și pepenele galben.

Ce e de făcut?

Specialiștii EWG spun că dacă ținem la sănătatea noastră, cel mai bun lucru ar fi să ne orientăm spre produse ecologice.” În patru studii clinice separate s-a demonstrat că persoanele care au trecut de la alimentele convenționale la cele organice au experimentat o reducerea dramatică a concentrațiilor de pesticide din  urină, un marker clar al expunerii la pesticide, scrie ewg.org.

 

Un rabin a descifrat „codul ascuns” al Bibliei. Află profețiile înfricoșătoare! Vine…

 

Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii