Evenimentul Zilei > International > Alegerile din SUA. Liniile mari ale programelor Trump și Biden
Alegerile din SUA. Liniile mari ale programelor Trump și Biden

Alegerile din SUA. Liniile mari ale programelor Trump și Biden

Sănătate, climă, economie…. Propunerile politice ale celor doi candidați la președinția SUA, Donald Trump și Joe Biden, sunt diametral opuse.

Scrutinul prezidențial din Statele Unit se află pe ultima linie dreaptă. În 15 zile, americanii vor ști cine va sta următorii patru ani la Casa Albă.

În spatele unei campanii marcate de o accentuare a polarizării bipartizane, ce anume propun cei doi candidați, republicanul Trump și democratul Biden?

Iată, pe scurt, politicile celor doi în privința a a șase domenii-cheie.

Pandemia Covid-19

Donald Trump a înființat, la sfârșitul lunii ianuarie, un grup de lucru la Casa Albă dedicat coronavirusului, care acum se concentrează pe „securitatea și deschiderea țării”.

Pentru președintele Trump, trebuie să se acorde prioritate dezvoltării rapide a tratamentelor și vaccinurilor împotriva Covid-19, alocând 10 miliarde de dolari acestor proiecte.

Joe Biden vrea să înființeze un program național de urmărire a contactelor. El dorește, de asemenea, să înființeze cel puțin zece centre de testare în fiecare stat și să ofere teste gratuite pentru toți.

Joe Biden este, în egală măsură,  în favoarea purtării obligatorii a măștii de protecție în locurile publice.

Climat

Donald Trump este un climato-sceptic care își concentrează politica asupra energiei neregenerabile.

Trump  vrea să crească numărul de foraje pentru petrol și gaze. În 2019, el a inițiat procedura pentru retragerea oficială a Statelor Unite din acordul climatic de la Paris, care ar trebui să fie efectivă înainte de sfârșitul anului 2020.

De partea sa, Joe Biden a declarat că se va alătura imediat acordului de la Paris,  dacă va fi ales președintele SUA . Biden dorește ca Statele Unite să atingă emisiile nete zero până în 2050 și propune să interzică noile concesii de forare a petrolului și gazelor pe terenurile publice, precum și o investiție de două miliarde de dolari în energie verde.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: