Evenimentul ZileiActualitateAlegeri SUA. Joe Biden, viitorul președinte. Ce efect poate produce anunțul

Alegeri SUA. Joe Biden, viitorul președinte. Ce efect poate produce anunțul

Alegeri SUA. Joe Biden, viitorul președinte. Ce efect poate produce anunțul
Joe Biden va fi, cel mai probabil, noul președinte al Statelor Unite, anunțul câștigării alegerilor de candidatul democrat urmând să fie făcut de postul de televiziune Fox News.

Democratul Joe Biden a preluat conducerea la numărul de voturi în statul Pennsylvania, iar acest lucru îi va asigura o victorie categorică în fața actualului ocupant al Casei Albe, Donald Trump. El conduce cu 6.737 de voturi în acest moment, însă mai sunt voturi de numărat în Philadelphia și alte zone democrate din Pennsylvania, fapt ce i-ar putea aduce un avans și mai mare.

EvZ a analizat media din SUA și a scris despre efectul pe care îl poate produce anunțul cum că Joe Biden e următorul președinte al Statelor Unite ale Americii. 

Astfel, după Victoria din Pennsylvania, Biden nu va mai avea nevoie să afle rezultatul alegerilor din vreun alt stat. Candidatul democrat conduce deja în Georgia, Nevada și Arizona, iar dacă aceste state sunt confirmate, va obține un scor de 306 de voturi în Colegiul Electoral și va deveni al 46-lea președinte al SUA.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat că va contesta alegerea lui Joe Biden, calificând drept „falsă” și „departe de rezultatul final” orice proiecție media care l-ar da câștigător pe acesta.

În urmă cu câteva ore, republicanul Donald Trump a lansat o declaraţie din care lăsa să se înțeleagă că este foarte conștient că a pierdut și că a fost învins de contracandidatul democrat Joe Biden la aceste alegeri prezidenţiale din SUA.

Trump se aștepta la înfrângere

Joi, Donald Trump a făcut mai multe declarații de la Casa Albă, iar susţinătorii lui au putut observa pentru prima dată că favoritul lor are o expresie descumpănită. În timp ce se adresa naţiunii, Trump avea o figură afectată, semn clar că ultimele veşti despre lupta cu Biden i-au năruit optimismul.

În cele 15 minute, timpul în care a citit un text (n.r. – o raritate şi un alt aspect care nu îi este deloc caracteristic), Trump a lansat acuzaţii dure în direcţia lui Biden, acuzat că este în spatele multor tentative de a-i fura al doilea mandat la Casa Albă. Republicanul a ameninţat cu un război dur în justiţie, un indiciu elocvent pentru frustrarea şi disperarea generate de ultimele numărători ale voturilor


Accesează: