Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump, potrivit conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează EFE.. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral.

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, s-a angajat ca în prima zi a preşedinţiei sale să revină la acordul de la Paris privind clima, din care SUA s-au retras oficial miercuri, relatează AFP.

„Astăzi, administraţia Trump a ieşit oficial din acordul de la Paris privind clima. Şi în exact 77 de zile, o administraţie Biden i se va alătura”, a scris candidatul democrat pe Twitter, referindu-se la data de 20 ianuarie 2021, când viitorul preşedinte îşi va prelua funcţia.

Retragerea Statelor Unite ale Americii din acordul de la Paris vizând combaterea schimbărilor climatice a devenit efectivă miercuri, a doua zi după alegerile prezidenţiale. Trump a anunţat pentru prima dată în 2017 retragerea SUA din acord.

Trump a intentat proces pentru suspendarea nămărări voturilor

Pe de altă parte, echipa de campanie a preşedintelui SUA Donald Trump şi republicanii din statul Georgia au intentat proces pentru suspendarea numărării voturilor, fiind al treilea demers legal cu privire la numărarea voturilor în alegerile din SUA, relatează dpa.

În cadrul procesului un judecător va cere autorităţilor din Chatham County, unde domină democraţii, să ”securizeze” şi să stocheze buletinele de vot primite după ora locală 19:00 în ziua alegerilor.

Potrivit reclamantului, un angajat a adăugat buletine de vot primite prin poştă care nu au fost ”procesate corespunzător” peste altele, provocând îngrijorări că unele buletine de vot primite după ora 19:00 ar putea fi amestecate.

În Georgia, toate buletinele de vot trebuie primite până la ora 19:00 în ziua alegerilor pentru a fi numărate. Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA nu şi-au revendicat încă victoria în statul Georgia.