Joe Biden şi gafa colosală care-l poate costa mandatul la Casa Albă. Alegeri SUA 2020

Joe Biden şi gafa colosală care-l poate costa mandatul la Casa Albă. Alegeri SUA 2020

În aceste momente, toată planeta aşteaptă rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, la care Donald Trump speră să-l învingă pe Joe Biden, autorul unei gafe monumentale ce ar putea avea importanţa ei în stabilirea liderului de la Casa Albă.

Marţi, în ziua votului, Joe Biden a făcut o gafă de proporţii în momentul în care și-a confundat nepoata cu fiul său decedat, Beau Biden. Democratul se adresa susținătorilor din Philadelphia când a făcut această confuzie, care vine probabil pe fondul oboselii acumulate în campania electorală istovitoare.

Prezentându-şi familia susținătorilor, el și-a pus brațul în jurul umărului unei nepoate, spunând: „Vreau să vă prezint două dintre nepoatele mele... Acesta este fiul meu, Beau Biden, pe care mulți dintre voi l-ați ajutat la Senatul în Delaware…”

„Aceasta este nepoata mea, Natalie. Nu, staţi, staţi”, a adăugat el, după ce şi-a pus brațul în jurul lui Finnegan Biden, fiica lui Hunter. „Am greșit. Aceasta este fiica lui Beau”, a spus Biden, care și-a pus apoi brațul în jurul umărului nepoatei sale, spunând: „Aceasta este Natalie, aceasta este fiica lui Beau.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Beau Biden a murit în urmă cu 5 ani

Fiul lui Biden, Beau, a murit în 2015, în urma unei tumori pe creier. Fostul vicepreședinte a spus că moartea fiului său a fost unul dintre motivele pentru care nu a candidat la funcția de președinte în 2016. Biden are șapte nepoți din două căsătorii diferite.

Greșeala de marți este cea mai recentă gafă a campaniei lui Biden, la câteva zile după ce a făcut mai multe greşeli similare în weekend. Biden a părut să-și uite masca sâmbătă și a fost văzut alergând înapoi pe scena Michigan pentru a o lua, înainte de a ieși cu Barack Obama în faţa susţinătorilor.

Gafele au continuat şi în timpul introducerii în care Biden a jurat să restabilească și să se bazeze pe Affordable Care Act dacă va fi ales.  Candidatul democrat la președinția SUA a spus că americanii au „dreptul să aibă badakathcare (o greşeală de pronunţare)”.

Biden a recunoscut că gafează des

Şi Donald Trump a fost autorul multor gafe memorabile în campania pentru aceste alegeri prezidenţiale, dar Joe Biden a recunoscut că are o legătură strânsă cu acestea. Ultima dintre greşelile taxate de echipa de campanie a lui Trump a fost cea de duminică.

Atunci, Biden a confundat sigla echipei de fotbal american Philadelphia Eagles cu emblema colegiului Delaware de pe propria jachetă. „Cunosc bine Philadelphia. Apropo, m-am căsătorit cu o fată Philly. Apropo, mi-am pus jacheta Eagles”, a precizat Biden în acel moment.

Gafă a fost amendată rapid pe Twitter de Zach Parkinson, directorul adjunct de comunicare pentru campania președintelui Donald Trump: „Această jachetă «Eagles» pe care Biden pretinte că o poartă arată cât de mult este în legătură cu Pennsylvania? Este o jachetă Delaware Blue Hens.”

În decembrie 2018, în timp ce discuta despre perspectivele sale de a candida la funcția de președinte, Joe Biden a recunoscut: „Sunt o mașină de gafat. Dar Doamne, ce lucru minunat în comparație cu un tip care nu poate spune adevărul (n.r. – referire la Donald Trump).”

sursa: thesun.co.uk