Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri parlamentare 2020. Nicușor Dan, mesaj pentru alegători: „să voteze cu capul”
Alegeri parlamentare 2020. Nicușor Dan, mesaj pentru alegători: „să voteze cu capul”

Alegeri parlamentare 2020. Nicușor Dan, mesaj pentru alegători: „să voteze cu capul”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a îndemnat pe români „să voteze cu capul” şi să se gândească „care este cea mai bună formulă de guvernare a României pentru următorii patru ani”.

Alegeri parlamentare 2020. „Am votat pentru dezvoltarea României şi a Bucureştiului. România şi Bucureşti au o oportunitate extraordinară, prin aceşti 80 de miliarde, bani europeni, care vin. Am votat pentru colaborare şi pragmatism, pentru că pentru Bucureşti e foarte important să existe colaborare cu autorităţile centrale. Şi pentru România, în general.

Urmează patru ani fără alegeri şi e important ca autorităţile centrale să fie capabile să aibă un dialog cu autorităţile locale, pentru ca proiecte importante să fie realizate în România, Am votat pentru justiţie şi pentru parcursul european al României şi, implicit, împotriva celor care au periclitat această direcţie.

Îi îndemn pe români să vină la vot, pentru că e vorba de viaţa lor, în următorii patru ani. Şi chiar dacă noi suntem un popor latin şi, implicit, emoţional, îi îndemn să voteze cu capul, îi îndemn să aibă în minte ce s-a întâmplat în România în ultimii patru ani şi să se gândească care este cea mai bună formulă de guvernare a României pentru următorii patru ani”, a spus Nicușor Dan, după ce a votat la Şcoala Gimnazială nr. 279, din Prelungirea Ghencea.

El a adăugat că s-au luat toate măsurile, astfel încât urna mobilă să ajungă la persoanele carantinate sau izolate. De asemenea, i-a îndemnat pe cetăţeni să voteze, subliniind că „nu e mai riscant” decât un drum la magazin.

Alegeri parlamentare 2020.„E foarte important să venim la vot. Se dezinfectează, obligatoriu, toate persoanele care intră. Cine vrea, poate să se dezinfecteze la ieşirea de la vot. Nu e mai riscant decât să te duci la magazin. Îndemn toată lumea să vină la vot, pentru că e o alegere pentru patru ani, inclusiv pentru sănătatea lor”, a afirmat Nicuşor Dan.

Potrivit edilului general, lucrul cel mai „grav” care s-a întâmplat în Parlamentul României de-a lungul ultimilor patru ani a fost „protecţie pentru hoţi”.

„Protecţie pentru hoţi, pentru corupţi înseamnă că multe din mecanismele din ţara asta nu funcţionează, că oamenii de afaceri nu au încredere, pentru că licitaţiile nu sunt corecte, înseamnă că românii se simt nedreptăţiţi la ei în ţară şi aleg să plece, cum din păcate s-a întâmplat. Noi trebuie să revenim la normalitate, la justiţie, la pragmatism şi la colaborare. Sunt nişte bani, o sumă uriaşă de bani pe care România o are a dispoziţie şi ea trebuie fructificată pentru dezvoltare şi bunăstare”, a precizat Nicuşor Dan.