Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis a votat. Un detaliu, aparent minor, poate provoca un scandal uriaș
Klaus Iohannis a votat. Un detaliu, aparent minor, poate provoca un scandal uriaș

Klaus Iohannis a votat. Un detaliu, aparent minor, poate provoca un scandal uriaș

Klaus Iohannis a votat la ora 09.00 și a transmis un mesaj de mobilizare, îndemânându-i pe români să meargă la urne.

Președintele Klaus Iohannis a mers și a votat, astăzi, pentru alegerile parlamentare, la Liceul „Jean Monnet” din București. Șeful statului a uitat însă să se dezinfecteze pe mâni, după ce a ieșit din cabina în care și-a exprimat opțiunea electorală. După un scurt dialog avut cu un membru al Comisiei Electorale, liderul de la Cotroceni a ieșit afară și a făcut câteva scurte declarații, notează Antena 3.

El i-a îndemnat pe română să meargă și să voteze. „Este o zi extrem de importantă astăzi, Avem șansa de-a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele Românilor și care face legi bune pentru România. Este important să mergem la vot, alegerile nu se câștigă în sondaj, se câștigă la urne. Fiecare vot contează, așadar dragi români, este foarte important, mergeți la vot!”, a declarat Klaus Iohannis.

PSD, plângere împotriva lui Iohannis

Chiar înainte de alegeri, reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) au formulat o plângere la Biroul Electoral de circumscripție al Municipiului București, numărul 42, în care reclamă faptul că preşedintele Klaus Iohannis iar transmite mesaje electorale în favoarea PNL, precum şi primarul general Nicuşor Dan.

„Mesajul politic antereferit, aşa cum vom arăta în continuare, este de natură a încălca în mod grav normele imperative ce disciplinează campania electorală, reprezentând în esenţă o susţinere ilicită a Partidului Naţional Liberal şi a candidaţilor săi, realizată după momentul temporar permis de legiuitor”, au anunțat cei de la PSD, care au mai afirmat:

„Discursul preşedintelui îndeplineşte în mod cumulativ toate aceste condiţii enumerate în cele de mai sus, respectiv se referă în mod direct la Partidul Naţional Liberal (în sens pozitiv) – fiind utilizată asocierea cu susţinătorul din campania electorală al acestei entităţi politice (Primarul General Nicuşor Dan), este utilizat după închiderea oficială a campaniei electorale, are obiectiv electoral declarat (câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Naţional Liberal) şi depăşeşte în mod clar obiectivul de informare a publicului.”