Evenimentul Zilei > Vremea > Alegerile parlamentare vin cu ninsori. Cum va fi vremea în România
Alegerile parlamentare vin cu ninsori. Cum va fi vremea în România

Alegerile parlamentare vin cu ninsori. Cum va fi vremea în România

Starea vremii este și mai importantă într-o zi mare, în care sunt organizate alegeri parlamentare. Ce spun meteorologii.

După cum au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), astăzi vom avea parte de valori termice neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm. Însă, sunt semnalate înnorări persistente și cantități însemnate de precipitații în cea mai mare parte a teritoriului.

În zona montană vor predomina ninsorile, iar în Dealurile Subcarpatice vor apărea precipitații mixte, în special pe timpul nopții, când se va resimți și o ușoară răcire a vremii. De asemenea, la primele ore ale dimineții pot apărea condiții de ceață.

În regiunile estice, sudice, sud-vestice, precum și în cele montane, vremea va fi închisă cu înnorări persistente și ploi pe arii restrânse, în special în Banat și Oltenia, unde se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimți cu precădere pe timpul nopții, când cerul va fi variabil, cu posibile precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță pe arii restrânse. De asemenea, izolat se pot semnala condiții pentru polei.

Cum va fi vremea în zonele montane

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susținute la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h în Carpații Meridionali și peste 55-65 km/h în sudul Banatului.
n ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, cu posibile scăderi în Moldova. Minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade.

În Capitală, meteorologii anunță cer temporar noros în ziua alegerilor parlamentare, cu o maximă de 8 grade Celsius. Totodată, vântul va sufla cu o viteză de până la 24 de km/h, în timp ce umiditatea va atinge pragul de 88%.

Cerul va fi temporar noros și în Iași, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 18 km/h. Cât despre valorile termice, acestea se vor situa între -2 și 3 grade Celsius, în timp ce umiditatea va ajunge la 78%.

Vremea la malul mării. Umiditate de 80% pe litoral

Și pe litoral vom avea parte de vreme mohorâtă, cu cer predominant noros pe toată durata zilei în care românii sunt chemați la urne să aleagă noua componență a Parlamentului. Vântul va sufla cu o viteză de 21 km/h, iar mercurul din termometre va indica valori cuprinse între 7 și 9 grade Celsius. De asemenea, umiditatea va atinge pragul de 80%.

În Cluj Napoca se anunță o vreme mai stabilă, fără capricii, față de restul teritoriului, cu cer parțial noros și vânt care va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 19 km/h. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor încadra între 2 și 8 grade Celsius, iar umiditatea va ajunge la 86%.

În Brașov, cerul va fi parțial noros, cu șanse minime de apariție a precipitațiilor, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 13 km/h. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa între 1 și 7 grade Celsius. De asemenea, umiditatea va atinge pragul de 81%.