Evenimentul ZileiVremeaDebut de iarnă cu ploi și temperaturi scăzute. Cum va fi vremea de Crăciun

Debut de iarnă cu ploi și temperaturi scăzute. Cum va fi vremea de Crăciun

Debut de iarnă cu ploi și temperaturi scăzute. Cum va fi vremea de Crăciun
Iarna va debuta cu temperaturi foarte scăzute, ploi abundente și ninsori slabe, însă meteorologii se așteaptă ca vremea să se încălzească de Crăciun.

Primele zile de iarnă ale acestui an vor debuta cu ploi, ninsori slabe, în regiunile de munte, lapoviță și temperature scăzute. De Ziua Naţională, meteorologii anunță, în țară, ninsori slabe, ceaţă şi foarte multe ploi. În prima zi a lui decembrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal, apreciază specialiștii din cadrul ANM.

Conform prognozei meteo, temperaturile minime vor coborâ spre -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la -1 grad în restul regiunilor. Zăpadă își va face apariția în partea de sud şi sud-est, în special în regiunile muntoase.

Vremea de 1 decembrie în București

Potrivit estimărilor ANM, în municipiul București, ziua de 1 decembrie va fi caracterizată printr-o vreme închisă. Pe parcursul zilei vor fi înregistrate precipitații mixte, iar temperaturile minime vor coborâ spre -2 grade, în oraș și spre -4 grade în zona preorășenească. Maximele zilei se vor situa în jurul a 2 – 3 grade.

Temperaturile scăzute, sub normalul perioadei se vor înregistra pe parcursul întregii săptămâni viitoare. De asemenea, vor fi ninsori în zona de nord a țării, în Maramureș și în Moldova, dar și în partea de vest, în regiunile Crișana şi Banat. Spre sud, vor fi înregistrate precipitații mixte sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Crăciun cald, cu ploi

Spre finalul săptămânii viitoare, vrema va începe să se mai încălzească un pic. Ziua de 6 decembrie, de Moș Niculae va veni cu o uşoară încălzire a temperaturilor. Maximele din weekendul următor, ar putea ajunge până la 15 grade, mai ales în zona de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti. În celelalte regiuni ale țării temperaturile nu vor trece de 7 grade.

Vremea îşi va continua încălzirea în cea de-a doua parte a lunii decembrie. Drept urmare, vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, favorizate de vremea mai caldă.

În aceste context, meteorologii se așteaptă la temperaturi mai ridicate în preajma sărbătorilor de Crăciun și ploi în locul ninsorilor mult așteptate. Doar la munte, în zonele mai înalte va fi întâlnită zăpada.


Accesează: