Evenimentul Zilei > Actualitate > Gata! Vestea așteptată de milioane de români a venit de la Guvern: Regulile pentru Crăciun
Gata! Vestea așteptată de milioane de români a venit de la Guvern: Regulile pentru Crăciun

Gata! Vestea așteptată de milioane de români a venit de la Guvern: Regulile pentru Crăciun

Românii primesc o veste incredibilă. Sărbătorile de iarnă vor putea fi petrecute în mod creștinește, la biserică, doar dacă se respectă regulile din pandemie.

Un anunț important vine în această seară chiar de la secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, care îi anunță pe credincioși că ar putea participa la slujba de Crăciun atât în interiorul bisericilor, cât și în zona de exterior.

Ce restricții vor exista la slujbe?

Restricțiile care se vor aplica acestor evenimente religioase sunt în curs de stabilire, dar cel mai probabil vor cuprinde reguli generale stabilite în pandemie, cum ar fi distanțarea socială și purtea obligatorie a măștii.

Mesajul a fost postat vineri seară, pe pagina personală de Facebook a secretarului, după o întâlnire cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și de la DSU.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică.

Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor.
Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută!”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

Iohannis vrea ca restricțiile să rămână și în perioada sărbătorilor de iarnă?

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că în perioada sărbătorilor de iarnă, restricțiile impuse din cauza pandemiei nu vor fi ridicate, dar nici nu se vor înăspri.

„După cum vedem pe grafic, măsurile în vigoare au dus la reducerea numărului de infecții. În aceste condiții, experții sunt de părere că în perioada următoare nu e nevoie de noi restricții. Chiar dacă acum avem motive de optimism moderat, nu este momentul să discutăm de relaxări generalizate.

Dar trebuie să fim precauții, nu se vor lua înapoi restricțiile, numărul de infectări e în continuare foarte mare, ATI-urile sunt aproape pline, numărul de decese e foarte mare. Deci nu putem vorbi de o relaxare, e puțin probabil ca până la finalul lui decembrie să se renunțe la restricții.

Evoluția se analizează de specialiști, mai ales de INSP, și cel puțin o dată pe săptămână se emit recomandări noi”, a declarat șeful statului.