METEO. Avertisment de la ANM. Ce se întâmplă cu vremea, vineri, 27 noiembrie

METEO. Avertisment de la ANM. Ce se întâmplă cu vremea, vineri, 27 noiembrie

ANM a emis prognoza meteo pentru vineri, 27 noiembrie. Începând de azi, vremea se va răci considerabil și vor apărea fenomene meteo care le vor da mari bătăi de cap românilor.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru vineri, 27 noiembrie. Potrivit acestora, vremea se va răci semnificativ, temperaturile atingând valori normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo România, 27 noiembrie

Vineri, 27 noiembrie, meteorologii anunță o zi mohorâtă. În zonele joase de relief, seara și dimineața va fi ceață, iar local va persista şi pe parcursul zilei. Izolat vor apărea burnița și chiciura, iar noaptea, în vest și nord-vest, ploi slabă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile vestice și la munte, mai ales pe timpul nopții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime, vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 8 grade, în Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi de la 4-5 grade Celsius, în nordul Moldovei, până la 15-16 grade Celsius în zona de deal din Banat și Crișana, iar cele minime se vor încadra între -1 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea continuă să se răcească seara și dimineața, când apare și ceața. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Prognoza meteo la munte

În zona montană, dimineața și seara apare ceața densă, iar vântul suflă slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor menține între 0 și 7 grade. Nopțile vor fi însă mai reci, cu valori cuprinse între -5...-3 grade. Până sâmbătă probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Prognoza meteo România, Banat

În Banat, media temperaturilor maxime va scădea la -1 – 0 grade Celsius. Vor fi ploi slabe în primele două zile ale intervalului.

Prognoza meteo România, Crișana

În Crișana, se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa, în general, la -2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată în primele două zile ale intervalului. Prognoza meteo România, Transilvania

În Transilvania, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7 – 9 grade Celsius, se va ajunge la 4 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade Celsius, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Se întrevăd precipitații, cu o probabilitate în creștere.

Prognoza meteo România, Maramureș

În Maramureș, temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4 -5 grade Celsius. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grad Celsius, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 23 – 24 noiembrie.

Prognoza meteo România, Moldova

În Moldova, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 – 6 grade Celsius, iar minimele vor fi în jur de 0 grade Celsius în intervalul 23 – 25 noiembrie și de -3…-2 grade Celsius spre finalul lunii. Probabilitatea de precipitații se va semnala pe arii restrânse.

Prognoza meteo România, Muntenia

În Muntenia, în intervalul 23-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad Celsius, iar spre finalul lunii media acestora va deveni negativă, la o valoare de -2 grade Celsius. Sunt posibile precipitații, cu o probabilitate în creștere după 23 noiembrie.

Prognoza meteo România, Oltenia

În Oltenia, media temperaturilor maxime va scădea la 6 – 8 grade Celsius, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, în special după 26 noiembrie, media acestora va scădea la -2 – 0 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă va ajunge la 9 grade Celsius, iar cea minimă la -3 grade Celsius.