Evenimentul ZileiActualitateGrindeanu face acuzații grave! Virusul a scăpat de sub control în România?

Grindeanu face acuzații grave! Virusul a scăpat de sub control în România?

Grindeanu face acuzații grave! Virusul a scăpat de sub control în România?
Sorin Grindeanu, prim vicepreședintele PSD, a declarat că România va intra în lockdown din cauza numărului de infectări cu Covid-19.

Sorin Grindeanu, prim vicepreşedintele PSD, a acuzat Guvernul PNL că a scăpat pandemia de sub control, iar situaţia infectărilor cu noul coronavirus din următoarea perioadă va impune „acest lockdown” în România.

„Caut de o săptămână studiile în baza cărora Iohannis şi Guvernul au decis închiderea pieţelor, şcolilor, Horeca. Nu le-am găsit. Nu a văzut nimeni analize. Nu are un răspuns pentru că nu există”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim vicepreşedinte PSD este de părere că este „cel mai simplu să închizi pieţe, şcoli, horeca”.

„Nu s-a întâmplat acest lucru în Europa. Şcolile nu s-au închis în nicio ţară din UE. Din martie de când a intrat starea de urgenţă, copiii sunt în online. Se pierde tot ceea ce înseamnă actul de educaţie. Impactul este asupra viitorul” , a mai menţionat Sorin Grindeanu.

Nu sunt corecți cu românii!

„Dacă ar fi fost corect cu românii, ar fi spus că e în funcţie de situaţia pe care o vom avea în perioada aceea.

Dacă vor încerca să treacă de perioada asta electorală, pentru că toate deciziile pe care le ia PNL în acest moment, sunt sub această ameninţare a alegerilor. Toate deciziile, chiar dacă pun în pericol sănătatea românilor, se iau în funcţie de data de 6 decembrie, ceea ce nu e normal”, a menţionat fostul premier, conform România Reală.

De ce a crescut datoria României atât de mult în pandemia Covid-19?

„Avem deficit de aproape 100 de miliarde. Este ceva de domeniul incredibilului. La Revoluţie, ştim cu toţii, Ceuşescu a lăsat fără datorii externe România.

În 30 de ani, până în noiembrie 2019, când a fost moţiune de cenzură, gradul de îndatorare a ajuns undeva la 34 la sută. Într-un an de zile, o să închidem cu un grad de îndatorare de 47 la sută. Într-un singur an înseamnă 12 la sută. Asta este ceva ce o să plătească nu Cîţu, ci o să plătim toţi.

Ceea ce s-a întâmplat în acest an înseamnă aproximativ 1.300 de euro de fiecare român, fără să ne întrebe”, a mai spus Grindeanu.


Accesează: