Evenimentul ZileiActualitateSe vinde în România! „Protecție 100% contra Covid-19.” Devenim celebri?

Se vinde în România! „Protecție 100% contra Covid-19.” Devenim celebri?

Se vinde în România! „Protecție 100% contra Covid-19.” Devenim celebri?
Pandemia de coronavirus reprezintă pentru unii conaţionali multă suferinţă, iar pentru alţii doar un prilej de a face bani cu naivitatea celorlalţi, aşa cum se poate înţelege dintr-un anunţ ce promite „protecție 100% contra Covid-19” şi care a devenit celebru în România.

În prim-plan apare o comerciantă din Giurgiu, care s-a gândit că în 2020, în România încă mai există suficienţi români care să creadă că nişte pulovere sfinţite şi pe care sunt trecute numele sfinţilor în limba engleză pot ţine Covid-19 departe de ei. Atât de mult a crezut femeia în idee, încât a postat şi un anunţ în acest sens.

„Vând pulovere sfințite ce oferă protecție 100% contra Covid-19 celor care le poartă! Detalii în privat.” Suficient de convingător, nu? Ce vaccin, ce tratamente?… De altfel, jurnaliştii giurgiuveni au tratat cu umor cazul, dar autorităţile ar trebui să se ocupe serios de această şnapancă şi tentativa ei de escrocare.

Doamne ajută sau ferească Dumnezeu?

Având în vedere cele expuse, n-ar fi de mirare ca această ştire să fie preluată şi de presa internaţională, iar România să ajungă iar subiect de glume în lumea largă. „Este dificil să ne hotărâm dacă să spunem, Doamne ajută sau ferească Dumnezeu…

Așteptăm produse croșetate împotriva hemoroizilor, blenoragiei și altor afecțiuni, deochi și dezlegare de farmece, că de prostie este imposibil.  Mai mult, suntem curioși cu ce preot a stabilit parteneriatul și care s-a milostivit să sfințească produsele miraculoase…

Dincolo de hilarul situației, acest aspect demonstrează, dacă mai era nevoie, că unii oameni nu au niciun fel de scrupule atunci când vine vorba de a obține sume de bani – mai ales pe seama unor creduli. Pe de altă parte, o nouă formă de șarlatanie pare să ia avânt în această perioadă, în care disperarea de a scăpa de îmbolnăvirea de COVID 19 îi împinge pe unii la orice, mai puțin la cel mai simplu lucru: să respecte regulile și restricțiile impuse de situația în care ne aflăm”, se arată pe jurnalgiurgiuvean.ro.

Situaţia cazurilor de Covid-19 în România

Între timp, miercuri, 25 noiembrie 2020, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut în România, iar la această situaţie s-a ajuns după ce în zilele anterioare au fost mai puțin oameni care s-au îmbolnăvit de Covid-19. Astfel, ieri au fost confirmate 440.344 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid-19), după ce marţi, 24 noiembrie 2020, s-au înregistrat 7.753 în 24 de ore.

În acelaşi context, Grupul de Comunicare Strategică (GDS) a transmis că 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați, iar față de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19.

 

 


Accesează: