Evenimentul Zilei > Politica > E iureș mare în PSD: Grindeanu, Tudose și Dîncu, scoși la încălzire de Ciolacu
E iureș mare în PSD: Grindeanu, Tudose și Dîncu, scoși la încălzire de Ciolacu

E iureș mare în PSD: Grindeanu, Tudose și Dîncu, scoși la încălzire de Ciolacu

Duminică seară, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dezvăluit numele celor pe care social democrații îi iau în calcul pentru a ocupa funcția de premier dacă formațiunea pe care o conduce va câștiga alegerile.

Duminică seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dezvăluit cine ar putea fi noul premier al României în cazul în care formațiunea politică pe care o conduce va câștiga alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 6 decembrie.

„Sunt mai mulți colegi care pot ocupa funcția de prim-ministru. Domnul Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu și mulți alții”, a spus Ciolacu.

Ciolacu bagă mâna în foc că PSD va câștiga alegerile parlamentare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în urmă cu doar câteva zile, că social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare şi vor merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Eu cred că PSD va ieşi pe primul loc la aceste alegeri. Nu văd de ce românii ar mai vota PNL în acest moment. (…) Vom lua o hotărâre în interiorul partidului pe cine propunem, mă voi consulta cu colegii mei”, a afirmat Marcel Ciolacu la TVR 1, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a evitat să spună cu ce partide se vor realiza alianţe pentru obţinerea majorităţii în Parlament, dar a exclus o alianţă cu PNL.

„Este exclus ca PSD să mai voteze vreodată un Guvern al PNL. (…) Vom găsi soluţii astfel încât să creăm o majoritate. Să vedem cum va arăta viitorul Parlament”, a spus el.

Marcel Ciolacu a mai menţionat că în campania pentru alegerile parlamentare, PSD nu va mai comanda sondaje de opinie, ci se va axa pe focus-grupuri.

Ciolacu: românii trebuie să voteze ca şi cum sănătatea lor ar depinde de asta

„E din ce în ce mai clar pentru toată lumea: cu fiecare zi în care PNL rămâne la conducerea ţării, România este mai bolnavă, mai disperată. (…) Am cerut amânarea alegerilor pentru a proteja sănătatea poporului nostru. Din păcate, nimic nu va împiedica PNL să încerce să se agaţe de putere! (…) PSD va face tot ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oamenii votează şi că votează în siguranţă. Românii care vor schimbarea, românii care s-au săturat să plătească doar ca PNL să stea la putere trebuie să voteze ca şi cum viaţa lor depinde de asta. Pentru că nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL. Românii trebuie să voteze ca şi cum sănătatea lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum pensia lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum slujba lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum viitorul lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze pentru a-şi lua viaţa înapoi”, a spus Ciolacu, în urmă cu doar câteva zile.