Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a recunoscut că social-democrații nu mai controlează Biroul Permanent din Senat, iar acest lucru s-a putut vedea cu prilejul ședințelor convocate în zilele de luni, 26 octombrie și marți, 27 octombrie.

Din cauză că Biroul Permanent nu s-a putut reuni nu a putut fi pus pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerile parlamentare. Actul normativ a fost retrimis în Parlament, pentru o nouă examinare, de preşedintele Klaus Iohannis. Acest lucru l-a determinat pe Sorin Grindeanu să confirme că PSD nu mai are majoritate în această cameră parlamentară

„Din câte ştiu acolo, la Biroul permanent al Senatului, a existat o situaţie cu un membru PSD care în această perioadă, ieri şi azi, a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. În paranteză fie spus, acel membru al Biroului Permanent din Senat nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuza să îţi mai faci munca pentru care ai fost ales pentru 4 ani e cale lungă”, a declarat Sorin Grindeanu într-o conferință de presă de la sediul partidului.

Senatorul la care a făcut referire Sorin Grindeanu este Ion Ganea, care a lipsit în două rânduri la ședința Biroului Permanent, alături de Tzancos Barna, UDMR.

Supărat că n-a mai prins loc pe listă

Sorin Grindeanu a precizat că acest lucru, faptul că nu a mai prins un loc eligibil pe listă nu înseamnă că senatorul cu pricina nu ar mai trebui să vină la serviciu.

„Faptul că organizaţia judeţeană Tulcea nu l-a mai pus pe un loc eligibil nu înseamnă că nu trebuie să vii la muncă sau nu înseamnă neapărat că trebuie să asculţi, e o părere, nu am dovezi, cântece de sirenă venite dinspre putere, pentru că undeva, acolo, se poate găsi cauza. Cert este că, în acest moment, inclusiv astăzi, când vorbim, în Biroul permanent al Senatului nu mai avem majoritate”, a ținut să sublinieze Grindeanu.

El a adăugat că acel parlamentar PSD, care refuză să răspundă la telefon, nu mai e considerat un social-democrat, lăsând să se înțeleagă că va fi exclus din partid.

Luni și marți, Biroul Permanent al Senatului nu s-a putut reuni ca să ia în discuție actul normativ care permite Legislativului să stabilească data alegerilor din cauza absenței a doi senatori, Ion Ganea – PSD și Tzancos Barna – UDMR. În aceste condiții, este aproape sigur că legea nu va fi adoptată la timp, astfel că data alegerilor parlamentare va rămâne cea stabilită de Guvern, 6 decembrie.