Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, acuzați de cea mai gravă fraudă. „Fură banii pensionarilor”
Liberalii, acuzați de cea mai gravă fraudă. „Fură banii pensionarilor”

Liberalii, acuzați de cea mai gravă fraudă. „Fură banii pensionarilor”

Sorin Grindeanu a avut o intervenţie televizată unde a spus că PNL nu face altceva decât să fure banii pensionarilor.
Sorin Grindeanu spune că PNL nu are nicio măsură pentru combatarea pandemiei, nu au niciun program pentru a salva economia.
PSD a reacționat, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, la programul de guvernare lansat, joi, de PNL. Potrivit social-democraților, liberalii nu au nicio măsură de combatere a pandemiei, nu există un plan de testare extinsă a românilor, iar alocațiile și pensiile nu se vor mări.

Nicio soluţie pentru români

Grindeanu: Nu au prevăzut nicio măsură pentru combaterea pandemiei. PNL vrea doar să continue haosul. Reforma sistemului sanitar cu care se laudau zilele trecute lipsește cu desăvârșire. Nu există niciun plan pentru testare extinsă și gratuită pentru toți românii. Nu există niciun plan pentru creșterea capacității ATI.

Educația rămâne și ea în beznă  – nicio soluție pentru cei peste un milion de copii care în prezent nu au acces la educația online. Alocațiile promit să le mărească peste 4 ani. În schimb PNL promite că taie pensiile. Majorarea punctului de pensie în viziunea PNL este, de fapt, o tăiere.

PNL promite în schimb că taie pensiile

Conform legii, anul viitor, punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 de lei. PNL spune că abia în anul 2024, deci peste patru ani, punctul de pensie va fi de 1.841. Deci, mai mic cu 34 de lei față de mărirea prevăzută pentru anul viitor de lege, a spus Sorin Grindeanu. Majorarea pensiilor este, de fapt, o micşorare.

PNL spune că abia în 2024, deci peste 4 ani, punctul de pensie va fi de 1.841, deci mai mic cu 34 de lei faţă de mărirea prevăzută pentru anul viitor de lege, nu peste patru ani. Guvernul PNL  fură din banii românilor din pensiile private neacordând procentul de 6% prevăzut de lege, asigură doar 4,75, dar tot peste patru ani şi aceştia.

Nici criza economică nu există pentru PNL, ca dovadă că nu au nicio măsură completă pentru revenirea economiei. Mai mult, pentru guvernul PNL, HoReCa nu contează în viitorii patru ani, a spun Sorin Grindeanu în conferinţa de presă.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: