Scandal imens în PNL. S-a lăsat cu trădări, excluderi și demisii

Scandal imens în PNL. S-a lăsat cu trădări, excluderi și demisii

Organizația PNL Dolj este zguduită de un scandal imens, după ce un consilier municipal a votat în favoarea alegerii viceprimarilor PSD la Primăria Craiova.

Consilierul care a trădat interesele liberale în favoarea PSD a fost exclus din partid, iar președintele PNL Craiova a fost nevoit să-și dea demisia din funcție. Conducerea PNL Dolj a decis excluderea consilierului local Dan Diaconu deoarece acesta a votat viceprimarii PSD la Craiova, care o vor seconda pe Lia Olguța Vasilescu. Scandalul din cadrul organizației l-a afectat și pe liderul organizației locale din Craiova, Mario Ovidiu Oprea, care a fost nevoit să-și dea demisia din funcție.

Anunțul a fost făcut la scurtă vreme după adoptarea deciziei de excludere de președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica. Într-o postare pe Facebook, Stoica a scris că Dan Diaconu, consilierul care a votat alături de PSD este nedemn de PNL.

„PNL Dolj se dezice de astfel de derapaje politice și nu promovează traseismul, ca mijloc de a accede cu orice preț în administrație. Comportament perfect agreat însă de PSD, așa cum a demonstrat cu vârf și îndesat astăzi (miercuri – n.red.), dar și în alte nenumărate rânduri. În ședințele din această după-amiază, BPL Craiova și BPJ Dolj au arătat că orice conduită care nu este demnă de un liberal are și consecințe. După marea ispravă de a atrage «pe furiș» de partea PSD pe Antonie Solomon, un penal dovedit de instanță și om politic de «sens giratoriu», cum singur s-a autointitulat”, a scris liderul liberal în postarea de pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a continuat cu o serie de acuzații la adresa PSD, acuzându-i pe social-democrații din Craiova că nu pun preț pe votul dat de alegători la alegerile locale din 27 septembrie.

PSD continuă în același stil mojic și duce votul craiovenilor din 27 septembrie în derizoriu. Condamnăm bravura administrației PSD condusă de Olguța Vasilescu de a «cumpăra» voturi și destine fără niciun fel de scrupule și de a face din asta un model pentru craioveni! Dan Diaconu a fost «mânjit» în frumosul stil pesedist și pus să tragă stânga în sus”, a mai scris președintele PNL Dolj.

Consilierul Olguței Vasilescu a renunțat la mandat

În același context, trebuie spus că și PSD se confruntă cu probleme la nivelul Consiliului Local Craiova. Proaspăt ales pe lista de consilieri locali social-democrați, fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu a anunțat că renunță la funcție și lasă locul următorului de pe listă. Vasilcoiu a fost consilier parlamentar al Liei Olguța Vasilescu.

Într-o postare pe Facebook, fostul jurnalist a anunțat că demisionează din Consiliul Local Craiova, precizând că nu va pleca la PNL.

„Cu această ocazie vă anunț că îmi înaintez demisia din funcția de consilier municipal al Craiovei! Nu trec la PNL, nu trădez! Plec și gata! Îmi cer scuze alegătorilor, dar nu îi pot ajuta doar din funcția asta! Îi cer scuze și Liei-Olguța Vasilescu, îi mulțumesc pentru toate șansele acordate, sincer!”, a scris pe Facebook Cristian Vasilcoiu.