Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19 dă iama în PSD. Deputat, în stare gravă la spital
COVID-19 dă iama în PSD. Deputat, în stare gravă la spital

COVID-19 dă iama în PSD. Deputat, în stare gravă la spital

Un parlamentar PSD din Buzău se află internat în stare gravă după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Deputatul PSD Sebastian Radu este internat la Spitalul Militar Central din București, fiind transferat de la unitatea spitalicească din Buzău, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Potrivit unor surse medicale, starea de sănătate a deputatului PSD este destul de gravă, acesta fiind și motivul pentru care a fost transferat de la Spitalul Județean din Buzău la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

Deputatul Sebastian Radu a fost confirmat recent cu COVID-19 şi a dezvoltat o formă gravă de boală, astfel că a fost nevoie de transferul său de la Buzău la Spitalul Militar Central. Surse medicale susțin că acesta ar fi intubat.

Sebastian Radu este la primul său mandat de deputat, și este membru al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor. Fost viceprimar al municipiului Buzău, el nu se mai află pe lista PSD  pentru un loc în Parlamentul României.

În judeţul Buzău, de la debutul pandemiei s-au îmbolnăvit cu coronavirus 5.369 de persoane, dintre care 3.869 s-au vindecat. iar 140 au decedat.

Bilanțul COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr de 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, pentru marți, 17 noiembrie. Conform comunicării oficiale, au fost efectuate un număr de 31.082 de teste la nivel naţional.  De asemenea, 1.174 de pacienţi se află internați în secțiile de Terapie Intensivă, iar 186 de pacienți au decedat din cauza bolii.

„Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 253.244 de persoane au fost declarate vindecate. 46.884 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.382 se află în izolare instituţionalizată.