Rareș Bogdan, noi acuzații la adresa PSD: „La ce a dus numirea managerilor de spital de către baronii locali”
- Ionel Sclavone
- 16 noiembrie 2020, 09:12
Baronii locali ai PSD au vrut să numească managerii de spitale județene pentru a putea controla banii publici care finanțează sistemul de sănătate.
Declarația îi aparține eurodeputatului Rareș Bogdan, PNL, potrivit căruia, PSD a modificat în Parlament actul normativ prin care Guvernul a prelungit starea de urgență în luna mai. Potrivit spuselor sale, preocuparea celor de la PSD a fost să păstreze procedura de numire pentru managerii de spitale de către președinții de consilii județene, iar nu de Ministerul Sănătății.
„Eu vă spun că îmi amintesc de acel moment 20 mai – 20 mai nu duminica prostului de acum 30 de ani, ci 20 mai de anul acesta, momentul în care colegii mei din Guvern, împreună cu Președintele, au venit cu prelungirea stării de urgență și atunci marea preocupare a celor din PSD, în Parlament, a fost să modifice hotărârea de Guvern Orban, ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban, în ideea în care nu erau de acord ca spitalele din subordinea consiliilor județene să aibă manageri numiți de către Ministerul Sănătății, ci să continue numirea lor de către baronii locali”, a declarat Rareș Bogdan, conform B1 TV.
El a precizat că PSD, care avea în jur de 27 de președinți de consilii județene, la momentul respectiv își doreau să controleze felul în care sunt gestionați banii alocați acestor unități medicale.
„La vremea aceea, PSD, care are astăzi undeva la 19 sau 20 de președinți de consilii județene, avea 27 de președinți de consilii județene. Atunci bătălia lor a fost tocmai pentru că drenarea banilor prin sistemul de sistemul de sănătate publică, prin intermediul spitalelor, este o realitate, iar președinți de consilii județene, baroni locali, au făcut acest lucru și îl fac”, a mai spus eurodeputatul Rareș Bogdan.
PNL vrea alegeri cu orice preț
Rareș Bogdan a declarat că acesta este motivul pentru care trebuie să se organizeze alegeri parlamentare, în orice situație, cu orice risc, pentru ca PNL să poată constitui o majoritate parlamentară și să facă schimbări.
„Eu vă asigur că acesta este unul dintre motivele pentru care noi spunem că, cu toate riscurile și în orice situație, democrația nu poate fi suspendată și e nevoie de alegeri. PNL guvernează România și a ținut-o pe linia de plutire și economic, și comercial, și din punct de vedere al pandemiei, având exact 20% din Parlamentul României. Numai noi știm cât de complicat a fost această guvernare de un an și o lună. De asta e nevoie de o majoritate clară constituită în jurul PNL, în parteneriat cu Președintele României, pentru a putea să facem lucruri”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.