Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă de la ANM. Vremea cunoaște o schimbare bruscă
Alertă de la ANM. Vremea cunoaște o schimbare bruscă

Alertă de la ANM. Vremea cunoaște o schimbare bruscă

ANM a emis o nouă avertizare de tip Cod Galben de Ceață valabilă în 11 județe din România până joi seara la ora 23.

Cod Galben de ceață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben de ceață pentru 11 județe din centrul și sudul țării, valabile joi seara.

Potrivit ANM, până la ora 20.00 este cod galben de ceață în județele Olt și Dolj.

Până la ora 23.00 sunt sub avertizare cod galben de ceață județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Brăila, Ialomița, Călărași și Teleorman.

În aceste județe se va semnala ceață care local va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Directorul ANM, avertisment dur pentru această iarnă

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, temperaturile vor scădea de la sfârşitul săptămânii în curs, iar în zonele de munte stratul de zăpadă va fi din ce în ce mai gros.

Astfel, se va ajunge ca în anumite părți din România să se înregistreze -13-14 grade Celsius, în timp ce în alte zone temperaturile vor fi aceleași numai că cu plus.

Unde vor ajunge temperturile și la -14 grade Celsius

„Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării. Obervăm abateri termice negative, mai mari de două grade la nivelul temperaturilor medii, în partea de vest, sud-vest, centrul ţării.

De altfel, întreaga săptămână, începând de miercuri, joi şi vineri, vom întregistra temperaturi mult mai coborâte în depresiunile intramontane. Dacă în această dimineaţă am avut -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc, miercuri, joi, vineri dimineaţă, e posibil să înregistrăm -14 grade Celsius, -12 grade Celsius în aproape toată zona depresiunulor intramontane.

În zonele joase din zona de sud, vest, centru a țării, menținerea condițiilor de ceață nu va face ca nici pe parcursul după-amiezilor temperaturile să înregistreze valori mai ridicate, și maximele vor fi ușor mai coborâte, între 0 până la cel mult 11 grade. E posibil ca în a doua jumătate a săptămânii, în zona deluroasă din partea de sud a țării, să avem valori chiar ușor peste, 13 grade Celsius și să mai înregistrăm acele fenomene de inversiune termică.