Evenimentul ZileiVremeaVremea pentru finalul săptămânii. Capitala este vizată de avertismentul ANM

Vremea pentru finalul săptămânii. Capitala este vizată de avertismentul ANM

Vremea pentru finalul săptămânii. Capitala este vizată de avertismentul ANM
Cum vor fi ultimele trei zile din această săptămână? ANM a emis ultima prognoză pentru Capitală și alte zone din țară.

Ce vreme aduce acest final de săptămână? Meteorologii au lansat o prognoză specială pentru Capitală, dar au vizat și alte zone ale țării.

Vremea în Capitală

Vineri prindem tot o dimineață rece, cu ceață și nebulozitate joasă în prima parte a zilei. După ce se risipește ceața, prindem și câteva momente însorite, iar maximele urcă tot până la 11 grade.

Sâmbătă iarăși ne așteaptă o dimineață cu ceață și nori de joasă altitudine. Totodată, se răcește, iar temperaturile nu mai trec de 8 – 9 grade.

Duminică vor fi înnorări la începutul zilei. Se face și mai răcoare, iar maximele se opresc la 7 grade Celsius. În toată această perioadă, nopțile rămân reci, cu minime în jur de 0 grade.

Vremea la munte

Vineri se mai încălzește puțin. Dimineața, pe văi și în depresiuni se lasă iarăși ceața, iar vântul agită atmosfera pe creste în timpul zilei.

Sâmbătă se înnorează în cea mai mare parte a zonei montane și e posibil să cadă ninsori și lapoviță, în special în masivele vestice și nordice. Totodată, se face mai răcoare.

Duminică prindem vreme închisă, cu vânt activ pe creste. În Carpații Occidentali și în Orientali va cădea lapovița în timpul zilei, însă, în noaptea de duminică spre luni, va ninge. Dimineața se formează iarăși ceață pe văi și în depresiuni.

Prognoza meteo în țară

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim puțină ceață dimineața, însă, mai apoi, va domina atmosfera însorită. Maximele ajung la valori normale pentru această perioadă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, în prima parte a zilei se anunță nori de joasă altitudine sau ceață. După ce se risipește ceața, iese soarele, iar temperaturile ajung până la 7…9 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem ceață la câmpie, însă la deal și la munte soarele strălucește toată ziua. Maximele ajung, și aici, pe la 8…9 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim ceață în zonele joase. Până la ora 11, județele Cluj și Satu Mare se află sub cod galben de ceață densă. Pe acolo pe unde ceața persistă, va rămâne frig toată ziua, iar temperaturile nu vor trece de 2 grade Celsius. În rest, se arată soarele, iar valorile termice sunt normale pentru data din calendar.

În ținuturile vestice se anunță atmosferă mohorâtă, cu ceață și nori de joasă altitudine. În acest sens, a fost emisă o avertizare cod galben, valabilă până la ora 11 pentru județele Timiș, Arad și Bihor. Pe aici se anunță o zi rece, cu temperaturi modeste, scrie StirileProTV.


Accesează: