Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna ne lovește crunt. ANM a declanșat alerta. Urmează ore neplăcute pentru români
Iarna ne lovește crunt. ANM a declanșat alerta. Urmează ore neplăcute pentru români

Iarna ne lovește crunt. ANM a declanșat alerta. Urmează ore neplăcute pentru români

Intervalul de valabilitate pentru codul galben este valabil pentru perioada: 30 noiembrie, ora 15:00 şi 30 noiembrie, ora 23:00.

Aşadar, în intervalul 30 noiembrie, ora 05:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților

Zonele afectate: Conform textului și hărții  Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă  În intervalul menționat, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Notă: Pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte.

Alerta meteo constă în ninsori abundente şi vânt puternic

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23:00 – 01 decembrie, ora 12:00  Zone afectate: Dobrogea  Fenomene vizate: ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în Dobrogea vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

NOTĂ: Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

Zăpadă în București

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad, se mai arată în comunicatul de la Agenşia Naţională de Meteorologie.