Evenimentul Zilei > Politica > Mai ceva ca agenții dubli. Un candidat la alegeri din partea USR, abonat la banii PSD-ului
Mai ceva ca agenții dubli. Un candidat la alegeri din partea USR, abonat la banii PSD-ului

Mai ceva ca agenții dubli. Un candidat la alegeri din partea USR, abonat la banii PSD-ului

Apar detalii explozive despre unul dintre candidații USR PLUS la alegerile parlamentare. În vreme ce se războiește cu PSD, canidatul este avocat al firmelor apropiate de Firea-Pandele.

Simona Săptaru, numărul 3 pe lista pentru Senat a USR PLUS, se războiește cu PSD, dar este avocat al uneia dintre firmele apropiate fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Sediul firmei Libro Events SRL, apropiată de cuplul Firea-Pandele, a avut sediul declarat la cabinetul de avocatură al candidatei USR PLUS. Ba mai mult, aceasta nu pare să fi avut alți clienți în afară de această firmă. Potrivit declarației sale de avere, timp de ani buni Simona Spătaru a încasat constant sume de bani de la firma apropiată de cuplul Firea-Pandele. Compania a obținut contracte de sute de milioane de lei cu primăriile PSD. Chiar și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 susținea, în urmă cu doar câteva luni, că firma anterior menționată este apropiată de cuplul Firea-Pandele, scrie PS News.

Dan Tudorache, contracte dubioase pe bandă rulantă

În primăvara anului curent, Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, acorda contracte controversate pe bandă rulantă. Situația a fost semnalată de Clotilde Armand.

„L-am rugat frumos în urmă cu câteva zile pe dl primar de la sectorul 1 să achiziționeze ventilatoare în locul aparatelor Holter (14 milioane euro) și mi-a spus că sunt habarnistă. Ok. Apoi m-am uitat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice să văd cum gestionează primăria situația aceasta de criză și cine câștigă de pe urma ei. Evident că nu câștigă cetățenii. Câștigă oamenii apropiați de PSD și firmele lor. De exemplu: Primarul Dan Tudorache i-a făcut cadou jumătate de milion de euro din banii locuitorilor din Sectorul 1 unei firme apropiate de cuplul Firea-Pandele”, scria actualul primar al Sectorului 1, la momentul respectiv.

Firma pe care o menționează Clotilde Armand se numește Best Achiziții SRL și este controlată de Mihaela Neagu, o controversată femeie de afaceri.

Simona Spătaru, „abonată” la banii PSD

Mihaela Neagu controlează și compania Libro Events SRL, cea care a avut drept avocat cabinetul de avocatură Simona Elena Spătaru.

Atât Best Achiziții SRL, cât și Libro Events SRL au ombținut, în ultimii ani, contracte de sute de milioane de lei de la PSD.

Așa cum se poate observa pe portal.just.ro, nici o altă companie în afară de Libro Events SRL nu a mai avut sediul declarat la cabinetul de avocat al Simonei Elena Spătaru.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.