Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale 2020. Rareș Bogdan anunță bomba serii: „Rupem!”
Alegeri locale 2020. Rareș Bogdan anunță bomba serii: „Rupem!”

Alegeri locale 2020. Rareș Bogdan anunță bomba serii: „Rupem!”

Alegeri locale 2020. Bătălie mare pentru primării și consiliile județene. La alegerile locale de azi, 27 septembrie, sunt așteptați peste 18 milioane de români. Urnele s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Până la ora 16.00, prezența la vot era de 30,94% la nivel naţional, iar în Bucureşti  de 23,73% . Şi la alegerile locale de anul acesta cea mai spectaculoasă confruntare electorală este cea pentru Primăria Capitalei.

Lupta se dă între Gabriela Firea (PSD), Nicușor Dan (susținut de PNL, USR și PLUS), Traian Băsescu (PMP) fiind cotat cu a treia șansă.

Potrivit unor surse politice, la jumătatea, zilei, Firea se afla la patru procente distanță de Nicușor Dan.

În toiul tensiunilor electorale, europarlmentarul Rareș Bogdan a anunțat pe pagina sa de Facebook că această seară va fi una mare, fără să dea prea multe detalii, lăsând doar să se înțeleagă că echipa sa stă foarte bine.

„E bine. E foarte, foarte bine in mai multe locuri decât speram. NU va opriți! Va fi o seara MARE. La muncaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. E șansa noastră uriașă sa pregătim Generalele în forță. Mobilizare maximă. Rupem! Nu va opriți pana la 21.00 deloc și PĂZIȚI apoi voturile. E la fel de important”, a este mesajul transmis de Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Alegeri locale 2020. Ce votează românii

Secţiile de votare organizate în ţară pentru alegerile locale s-au deschis duminică, la ora 7.00, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de a alege în 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional, dintre care peste 1.200 în Capitală, cele mai multe în sectoarele 3 şi 6. Procesul de votare se va încheia la ora 21.00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.

Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată românii fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetăţenii români care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.