Al-Qaeda amenință SUA. ”Războiul continuă” la 10 ani de la decesul lui Osama bin Laden

Al-Qaeda amenință SUA. ”Războiul continuă” la 10 ani de la decesul lui Osama bin Laden

Organizația teroristă Al-Qaeda amenință SUA la 10 ani după decesul lui Osama bin Laden.

Președintele american Joe Biden a anunțat că se pregătește să retragă toate forțele SUA din Afganistan. Însă Al-Qaeda susține că războiul său cu Statele Unite ale Americii este departe de a se fi terminat.

10 ani de la decesul lui Osama bin Laden

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. Acum 10 ani, Osama Bin Laden, organizatorul atacurilor din 11 septembrie 2001 , a fost ucis de echipa Seal 6, într-o clădire din orașul pakistanez Abbottabad. Acum, Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden.

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, realizat prin intermediari, doi membri ai Al-Qaeda anunţă că „războiul împotriva SUA va continua pe toate celelalte fronturi, cu excepția cazului în care vor fi expulzați din restul lumii islamice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum, organizaţia a răspuns rareori la întrebări. A ales în schimb să se ascundă în spatele propriei propagande, evitând chiar și cel mai îndepărtat control. Nu este clar de ce grupul a ales să facă acest lucru acum.

Joe Biden a anunțat retragerea trupelor din Afganistan

Statele Unite ale Americii îşi retrag trupele din Afganistan, la exact 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Anunţul făcut în urmă cu câteva zile de către actualul președinte american Joe Biden.

Paul Cruickshank, redactor-șef al CTC Sentinel şi analist în probleme legate de terorism, afirmă că este posibil ca Al-Qaeda „să se simtă încurajată de decizia administrației Biden de a retrage trupele din Afganistan”. Mulțumită afganilor, care ne-au protejat tovarășii de arme, multe astfel de fronturi jihadiste funcționează cu succes în diferite părți ale lumii islamice de mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Al-Qaeda,relatează RTV.

În ultima perioadă, organizația teroristă Al-Qaeda a fost eclipsată de atrocitățile ISIS și atacurile pe care Statul Islamic le-a inspirat în Europa. Cu toate acestea, Al-Qaeda rămâne periculoasă în ciuda pierderilor enorme pe care le-a suferit și a succeselor americane.