Evenimentul Zilei > Actualitate > Ajutor de dincolo de moarte. Cum și-a susținut un candidat decedat colegii de partid
Ajutor de dincolo de moarte. Cum și-a susținut un candidat decedat colegii de partid

Ajutor de dincolo de moarte. Cum și-a susținut un candidat decedat colegii de partid

Un candidat la o primărie dintr-o comună dâmbovițeană a reușit să-și ajute colegii de partid să intre în Consiliul Local deși a murit în timpul campaniei electorale.

Reprezentanții Partidului Ecologist Român (PER) au reuşit să intre în Consiliul Local din comuna Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, mulțumită voturilor primite de candidatul acestui partid, Bogdan Simion, decedat de COVID-19 în timpul campaniei electorale.

Candidatul ecologist, Bogdan Simion, a primit post-mortem un număr de 179 de voturi, din partea consătenilor săi. Mai mult, parte dintre cei care l-au votat, au ștampilat și lista candidaților Partidului Ecologist Român, astfel că voturile strânse în contul lui Simion i-a ajutat să ajungă în Consiliul Local.

Drept urmare, Partidul Ecologist va avea doi consilieri locali la Vulcana Pandele, la egalitate cu USR și cu un mandat mai puțin față de PNL.
În vârstă de 49 de ani, candidatul ecologist la funcția de primar al comunei Vulcana Pandele, Bogdan Simion, a murit, în ultima săptămână a campaniei electorale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. El a fost bolnav de COVID – 19 și nu a rezistat foarte mult în fața bolii chiar dacă se arăta optimist și spunea că va reveni în comună înainte de scrutinul electoral.

„Şi dacă voi muri, tot voi câştiga”

Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit brusc, după ce a dezvoltat o insuficienţă respiratorie severă şi a intrat în comă. Chiar dacă a fost intubat, organismul slăbit nu a rezistat, iar eforturile medicilor nu l-au putut salva.

Trebuie spus că în timp ce se afla în spital, candidatul ecologist și-a susținut candidatura prin intermediul transmisiunilor live pe rețelele de socializare. El obişnuia să vorbească zilnic alegătorii, iar într-una dintre aceste transmisiuni s-a declarat foarte sigur de victorie, spunând că singura șansă a contracandidatului său este ca el să moară din cauza bolii.

„Şi dacă voi muri, tot voi câştiga, că nu mă mai pot scoate de pe buletinul de vot”, obișnuia să le transmită Bogdan Simion alegătorilor săi din comună, de pe patul de spital.

Din păcate, chiar așa s-a întâmplat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: