Evenimentul Zilei > Social > Află cum iți poți prepara cocktail-ul preferat! Rețeta lui James Bond e istorie.
Află cum iți poți prepara cocktail-ul preferat! Rețeta lui James Bond e istorie.

Află cum iți poți prepara cocktail-ul preferat! Rețeta lui James Bond e istorie.

Cocktail-ul Martini a devenit una dintre cele mai cumpărate băuturi după ce James Bond îl savura în toate filmele lui. Află care a fost prima rețetă inventată și cum o poți prepara! Agentul 007 va fi indivios!

Martini este băutura care merge într-o seară de club, la o întălnire sau în timp ce te uiți la filmul preferat. James Bond a fost unul dintre personajele care a deschis apetitul oamenilor pentru acest cocktail, folosind expresia ”shake, not stirred”.

Află care este adevărata rețetă de Martini și cum o poți prepara. Fiecare cocktail din bar este diferit, dar băutura autentică mai are un ingredient minune pe lângă vermutul italian de la 1863.
Agentul 007 a făcut populară rețeta în care se folosește un shaker, dar realitatea este alta.

Toate băuturile care conține sirop sau suc de fructe se amestecă, răcește și diluează cu ajutorul unui shaker. Celelalte cocktailuri se amestecă, răcesc, diluează într-un pahar de mixat cu gheață mare și o lingură lungă de bar. Un cocktail mai complex are nevoie de 30-40 de secunde pentru a avea un gust fascinant, iar unul scuturat de 10-15 secunde.

Cum se prepară Martini?

Martini se prepară după gustul fiecăruia, dar rețeta clasică conține doar gin și puțin vermut dry. Dacă nu iți place ginul, poți opta pentru o Vodka Martini. Pentru un gust delicios, este indicat să alegi băuturi de calitate, iar marele secret este să adaugi gheață mare pentru un cocktail fresh.

Martini

“60 ml Gin – recomand un Tanqueray, dar și Beefeater este rezonabil

10-15 ml Dry Vermut – recomand Dolin Dry

Se amestecă bine ingredientele într-un pahar de mixat cu gheață mare, 30-40 de secunde, se strecoară cocktailul într-o cupă de martini fără gheață. Se strânge o coajă de lămâie deasupra paharului pentru obținerea uleiurilor volatile și se șterge paharul cu aceeași coajă. Opțional, se pune coaja în pahar. Măslinele pe o scobitoare reprezintă de asemenea un decor popular la această băutură, dar depinde de preferințele persoanei care urmează să se bucure de el.“, potrivit Impact.ro