Cu regulile din aceste zile privind pandemia, o băutură bună te face să mai uiți de nenorocirea denumită coronavirus.

De aceea, am pregătit o listă a celor mai gustoase cocktail-uri ce pot fi savurate în această perioadă.

Vorbim despre vin fiert, lichior, gin și cele mai incredibile combinații de băuturi care să stârnească cele mai bune reacții și să ofere o atmosferă cât mai „Christmassy”.

Vin fiert

Ingrediente:

O sticlă de vin roșu de 750 ml
1 clementină feliată
1 băț scorțișoară
1 anason
3 smochine uscate
4 cuișoare
3 boabe de piper negru
50 ml coniac

Durează doar 15 minute să-l pregătești, poți să-l servești alături de oricine – căci majoritatea oamenilor iubesc vinul fiert și te încălzește bine după o zi friguroasă de decembrie. Astfel, tot ce ai de făcut este să:

Torni vinul roșu într-o cratiță mare, adaugi puțină clementină, un băț de scorțișoară, anason, smochinele uscate, cuișoarele și boabele de piper negru. Pune-l la încălzit până fierbe, apoi oprește focul.

Strângeți toate condimentele și boabele de piper cu o lingură, apoi amestecați coniacul. Se servește în căni, asezonat cu o felie de clementină.

Punch de Crăciun

Ingrediente:

struguri roșii
750 ml prosecco
1L suc de mere
gheaţă
250 ml gin
50 ml lichior din plante (am folosit Jägermeister)
1 ghimbir, feliat fin plus 2 lingurițe de sirop
3-4 crengute de rozmarin
1 clementină, feliată

Un deliciu de sărbători pe care musafirii tăi îl vor iubi cu siguranță. Cu o zi înainte să vrei să servești pune strugurii la congelator pentru aproximativ 8-12 ore sau mai simplu…până îngheață. Prosecco și sucul de mere pune-l la frigider ca să fie și acestea reci.

Când ești gata să servești punch-ul, pune strugurii înghețați și o mână generoasă de gheață într-un bol mare de 2-3 litri și toarnă toate ingredientele rămase deasupra. Amestecă ușor pentru a combina aromele perfect, apoi bucură-te de gust. Simplu și delicios!

Gin fiert

Ingrediente:

100 ml gin
400 ml suc de mere
½ lamaie feliată
1 frunză de dafin
4 cuișoare
2 păstăi de cardamom, mărunțite ușor
1 băț mic scortisoara
3 fructe de ienupăr, mărunțite ușor
½ lingură de semințe de coriandru
1 linguriță de miere
Pentru „garnitură”

4 frunze de dafin
2 lămâi felii
Pune ginul în 4 pahare micuțe rezistente la temperaturi ridicate. Pune sucul de mere într-o cratiță cu restul ingredientelor. Încălzește ușor până se fierbe, apoi strecoară-l într-un alt recipient.

Toarnă sucul de mere în paharele cu ginul pe care l-ai pus la început și amestecă ușor pentru a se combina aromele cât mai bine. Decorează fiecare pahar cu o frunză de dafin și o jumătate de felie de lămâie și servește băutura caldă.