Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Desființați instanțele. Oricum nu contează”
Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Desființați instanțele. Oricum nu contează”

Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Desființați instanțele. Oricum nu contează”

Adriana Stoicescu, fosta șefă a Tribunalului Timiș, susține că normele competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European.

Normele competență ale instanțelor judecătorești din România le stabilește Parchetul European, susține Adriana Stoicescu, fosta șefă a Tribunalului Timiș.

„A trecut complet neobservată legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).

Conform acestui act normativ ”procurorii europeni delegați, pe durata desfășurării activității în această calitate, sunt salarizați de Parchetul European, potrivit Regulamentului EPPO, drepturile salariale neputând fi mai mici decât cele la care au dreptul în țară, inclusiv cele obținute ca urmare a promovării în grad profesional.”

Procurorii europeni delegați rămân în structura de posturi și de personal a parchetului de unde provin și își desfășoară efectiv activitatea în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara,

Circumscripțiile teritoriale ale instanțelor competente să judece cauzele privind infracțiuni cu privire la care urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul European, sunt tribunalele Timis, Cluj, Bucureşti, Iaşi”, susține judecătoarea Adriana Stoicescu.

Adriana Stoicescu susține că normele competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European

„Deci, procurorii europeni, plătiţi de UE, vor instrumenta doar dosare de competenţa parchetului european, desfăşurându-şi activitatea în ţară, iar judecătorii care judecă aceste cauze vor fi plătiţi la fel ca până acum dar, judecând în plus cauzele de competenţa Parchetului European, fără ca schemele de personal să intereseze pe cineva.
Deci, acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European.
Revin cu propunerea mea: desfiinţaţi instanţele. Oricum nu contează”, mai spune judecătoarea.

CITEȘTE Pariu important căștigat de Ciolacu: „Greii” afacerilor arată că PSD nu mai este inamic, ci partener de dialog

CITEȘTE ȘI  Europa redeschide școlile cu testare COVID în scop preventiv. În România, clasele se închid pe rând și testările tot întârzie

CITEȘTE A început vaccinarea profesorilor! 62 de centre de vaccinare sunt deschise