Evenimentul Zilei > Actualitate > A început vaccinarea profesorilor! 62 de centre de vaccinare sunt deschise
A început vaccinarea profesorilor! 62 de centre de vaccinare sunt deschise

A început vaccinarea profesorilor! 62 de centre de vaccinare sunt deschise

Vaccinarea profesorilor a început pe 24 februarie. Campania se va încheia pe 10 martie, când se estimează că 60.000 de cadre au primit doza.

„Vaccinarea profesorilor începe miercuri, 24 februarie. Se încheie pe 10 martie. Până atunci se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul învățământului vor primi prima doză”, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță.

El este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de la Guvern.

„De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe.

Toată perioada de vaccinare durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze.

Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vor fi echipe mobile care merg și asigură vaccinarea în anumite spații care sunt special destinate. Din 24 februarie până pe 10 martie.

Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DSP-uri. Ele stabilesc intervalele orare. Profesorii vor fi anunțați de către conducătorii unităților de învățământ când trebuie să se prezinte.

În ce centre începe vaccinarea profesorilor?

„Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal. Tototdată se va vaccina și personalul universitar și cel din creșe din grădinițe.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar.

În București, centrul se deschide la Romexpo, miercuri dimineață, și va funcționa ca loc de vaccinare comun pentru preuniversitar și universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Declarațiile ministrului Educației cu privire la vaccinarea cadrelor didactice?

„Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână. Sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile.

La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi. Dintre aceștia, exact jumătate sunt vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.