Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare. Decizie importantă luată mâine. Ce se întâmplă cu profesorii?
Campania de vaccinare. Decizie importantă luată mâine. Ce se întâmplă cu profesorii?

Campania de vaccinare. Decizie importantă luată mâine. Ce se întâmplă cu profesorii?

În campania de vaccinare, mâine se va decide când va începe imunizarea personalului din învățământ ce are prioritate.

O decizie importantă, în ceea ce privește campania de vaccinare, va fi luată luni. Este vorba despre imunizarea prioritară a personalului din învățământ. Această acțiune ar putea să înceapă chiar în săptămâna care urmează, anunță oficialii din Ministerul Educației.

„Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNACAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine (luni – n.r.) şi va fi anunţată de CNACV. Ministerul Educaţiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”. Se precizează într-un comunicat transmis duminică.

Campania de vaccinare va dura circa o săptămână, conform estimărilor făcute de către oficiali

Pentru programare va fi nevoie ca fiecare inspectorat şcolar judeţean şi fiecare universitate să furnizeze cât mai repede către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate. Grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani.

„Operaţiunea va dura circa o săptămâna. Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, Au mai anunțat oficialii de la Ministerul Educației.

Până în prezent s-au imunizat 42.000 de angajați din sistemul de învățământ. Jumătate dintre ei au făcut și rapelul

Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ. Dintre aceștia, 21.000 au făcut şi rapelul. Acest număr nu include personalul din învăţământul superior medical. Personal care, deşi este angajat în sistemul de învăţământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria „personal medical”.

„În acest moment, în platformă de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ (fără medicii din învăţământul superior medical). S-a mai anunțat în respectivul comunicat transmis de reprezentanții de la Ministerul Educaţiei.