Evenimentul Zilei > Politica > Pariu important căștigat de Ciolacu: „Greii” afacerilor arată că PSD nu mai este inamic, ci partener de dialog
Pariu important căștigat de Ciolacu: „Greii” afacerilor arată că PSD nu mai este inamic, ci partener de dialog

Pariu important căștigat de Ciolacu: „Greii” afacerilor arată că PSD nu mai este inamic, ci partener de dialog

Pariu important căștigat de Ciolacu. Liderul PSD este “back in business” în relația cu marii investitori ai țării, după întâlnirea cu liderii Coaliției pentru Dezvoltarea României, organizată chiar la sediul din Kiseleff.  În opoziție, PSD nu mai este marele inamic al mediului de afaceri, ci pare că a devenit un partener cu care se poate dialoga serios și pragmatic. 

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, este “back in business” în relația cu marii investitori ai țării, după ce marți, 23 februarie, a avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), în cadrul căreia au fost discutate modalitățile concrete prin care PSD poate transpune la nivel legislativ prioritățile mediului de afaceri, ca parte a efortului de sprijinire a sectorului privat în contextul pandemiei și crizei economice.

Reluarea dialogului constructiv cu mediul de afaceri, inclusiv cu sectorul IMM și patronatele face parte din strategia de reconstrucție și deschidere a partidului către toate zonele societății, alături de sindicate și organizațiile neguvernamentale, informează PSD.

Pariu important căștigat de Ciolacu. CDR a acceptat un protocol de colaborare cu PSD

În cadrul întrevederii, a fost stabilit un mod de lucru comun la nivel de experți, dar și în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. În acest context, au fost trecute în revistă o serie de proiecte legislative în domeniul sănătății, educației, agriculturii sau turismului asupra cărora PSD și Coaliția pentru Dezvoltarea României vor avea consultări și puncte de vedere comune.

”Pandemia a dezvăluit cel mai bine vulnerabilitățile cu care se confruntă statul în acest moment. Și cred că una dintre problemele majore care au stat în calea unei reacții mai rapide la problemele generate de criză a fost administrația greoaie. De aceea, consider că trebuie să folosim experiența sectorului privat pentru a aplica și la stat măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare și digitalizare. Este singura variantă pentru ca statul să nu mai fie doar reactiv, ci să prevină anumite probleme și crize din societate”, a declarat Marcel Ciolacu.

 Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) este o iniţiativă privată, apolitică, alcătuită din cele mai reprezentative organizații ale mediului de afaceri din România. CDR este construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi, fiecare dintre aceștia remarcându-se printr-o poziționare solidă ca organizații.