Adjunctul spionajului ucrainean, despre planul de asasinare a lui Vladimir Putin: Este o prioritate absolută

Adjunctul spionajului ucrainean, despre planul de asasinare a lui Vladimir Putin: Este o prioritate absolută Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Adjunctul directorului serviciului militar ucrainean de informaţii, Vadim Skibiţki, dezvăluie, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, că serviciile sale încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin.

Adjunctul directorului serviciului militar ucrainean de informații, generalul Vadim Skibiţki, dezvăluie într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt că serviciile sale încearcă să-l asasineze pe președintele rus Vladimir Putin. Întrebat despre șeful mercenarilor Evgheni Prigojin, șeful adjunct al informațiilor militare ucrainene a spus: „Încercăm să-l ucidem”.

Adjunctul spionajului ucrainean, despre planul de asasinare a lui Vladimir Putin

Asasinarea lui Vladimir Putin este, în prezent, o „prioritate absolută” a spionajului militar ucrainean, declară Vadim Sibiţki cotidianului german. El consideră că Războiul rus din Ucraina se va încheia doar prin moartea comandantului suprem al armatei ruse, care coordonează ofensiva rusă şi decide ceea ce se întâmplă pe front.

Recunoaște, însă, că Putin este o ţintă dificilă, deoarece stă închis mai tot timpul: „Până la urmă, fiecare va trebui să dea socoteală pentru faptele sale. Putin îşi dă seama că ne apropiem tot mai mult de el, dar îi este totodată frică să nu fie ucis de-ai lui”, declară Skibiţki.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dmitri Peskov, întrebat despre o consolidare a măsurilor de protecţie a lui Vladimir Putin, dă asigurări că Serviciul rus de securitate (FSB) „îşi cunoaşte meseria şi ştie ce face”. Mai mult, Peskov declară că interviul lui Sibiţki este o confirmare a faptului că Rusia a avut dreptate să lanseze „operaţiunea militară specială” în Ucraina. în urmă cu 15 luni.

„Regimul terorist vorbeşte despre aspiraţiile sale teroriste. Operaţiunea militară specială este mai mult decât justificată, mai mult decât necesară şi trebuie să fie efectuată prin realizarea obiectivelor sale”, a subliniat Peskov.

Skibiţki vrea să-l omoare şi pe șeful mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin

Skibiţki anunţă că Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, este de asemenea o ţintă: „Noi încercăm să-l omorâm”. În ceea ce privește cine se află în fruntea listei, el a spus că Putin este numărul unu „pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă”.

„Prioritatea noastră este să-l eliminăm pe comandantul care le ordonă oamenilor săi să atace. Dar în cele din urmă, fiecare va trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Șeful Statului Major General Valeri Gerasimov și ministrul Apărării Serghei Șoigu au planificat atacul și acum nu se pot întoarce”.

Reamintim că în noaptea de 2 spre 3 mai, Kremlinul a fost vizat într-un atac cu dronă, prezentat de către autorităţile ruse drept o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin. Kievul a dezminţit în mod oficial orice responsabilitate în acest atac.

Mai mult, Bild a susținut că serviciile de securitate ucrainene au efectuat o tentativă de asasinat nereușită, trimițând o dronă plină cu explozibili pentru a-l ucide pe Putin în timp ce acesta vizita un parc industrial de lângă Moscova, scrie thedailybeast.com.