Aceste alimente periculoase nu lipsesc de pe masa noastră. Mircea Beuran, despre produsele care dezvoltă cancerul în timp

Aceste alimente periculoase nu lipsesc de pe masa noastră. Mircea Beuran, despre produsele care dezvoltă cancerul în timpSursă Dreamstime

Numeroase alimente sunt comercializate ca fiind sănătoase, dar conțin ingrediente ascunse care afectează sănătatea şi nu sunt chiar atât de hrănitoare pe cât se spune. Medicul Mircea Beuran trage un semnal de alarmă spunând că unele produse alimentare pot dezvolta cancerul.

Mircea Beuran a vorbit în emisiunea realizată de Victor Ciutacu despre alimentele pe care le consumăm zilnic fără să ne gândim la faptul că mai mult de jumătate dintre ele sunt toxice. Profesorul recomandă să consumăm fructe și legume proaspete dezinfectate, carne de pasăre sau pește, toate acestea combinate cu multă mişcare.

Aceste alimente periculoase nu lipsesc de pe masa noastră

Medicul mai spune că peste 50-60% dintre alimente sunt chimizate, iar aceste produse pot declanșa boli grave.

„Tipul de alimentație de acum 30-40 de ani era mutat în gradina omului sau în instituții care era controlat foarte bine. Înainte, nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte, așa cum vedem acum. Partea aceasta industrială nu face decât să se forțeze să se dezvolte.

În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului”, a spus doctorul Beuran.

Medicul: După ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani

Profesorul universitar Mircea Beuran a tras un semnal de alarmă cu privire la alimentele procesate pe care le cumpărăm zilnic din magazine spunând că efectele nu apar imediat, ci în timp.

„Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani.

De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncăm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră”.

Mircea Beuran a vorbit şi despre stilul său de viaţă

Doctorul Beuran a vorbit despre stilul său de viață spunând că nu are mai mult de două mese pe zi, dintre care una doar din fructe proaspete. Medicul a mai spus că le dezinfectează singur în bicarbonat dizolvat în apă.

„Eu nu mănânc mult, maxim de două ori pe zi. O masă este numai din fructe, eu mi le pregătesc, le las să le dizolve în soluție de bicarbonat. A doua masă este din două feluri, primul ciorbă sau supă. Fenomenul de îmbătrânire este unul de deshidratare, de aceea, cu cât înaintăm în vârstă, trebuie să hidratăm mai mult”, a declarat Mircea Beuran, la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News