Exclusiv. Cum acționează divinitatea în sala de operații. Episodul fabulos trăit de renumitul chirurg Mircea Beuran. Video

Exclusiv. Cum acționează divinitatea în sala de operații. Episodul fabulos trăit de renumitul chirurg Mircea Beuran. Video Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Chirurgul prof. dr. Mircea Beuran este un personaj consacrat al lumii medicale din România. Performanțele sale, nenumărați pacienți cărora le-a redat sănătatea, au făcut-o și o fac cel mai bine. Pune pe primul loc pacioentul, iar de multe ori a simțit că mâna sa e ghidată de o forță superioară.

Apreciat și iubit de către cei care i-au trecut pragul sălii de intervenții chirurgicale, dar și invidiat de cei care se străduiesc să pună mâna pe bugetele sănătății, doctorul Beuran este și una dintre cele mai vocile cu greutate lumii medicale.

Dumnezeu conduce mâna chirurgului

Vineri, eminentul chirurg le-a destăinuit jurnaliștilor Dan Andronic și Mirel Curea, în podcastul Contrapunct EVZ, lucruri mai puțin știute despre propria sa devenire. Medicul a mărturisit că, în fața dificultății cazurilor din sala de operații în regim de urgență, a simțit de multe ori că propria sa calificare profesională, motivația și experiența nu au fost suficiente. Astfel că s-a lăsat pe mâna divinității, iar instinctul nu i-a fost înșelat.

„În chirurgia de urgență mereu ai nevoie de un sprijin. Eu fiind creștin, mă gândesc că Dumnezeu e lângă mine. Ce vine de la Dumnezeu înfăptuiești cu mâna ta. Undeva există un magnetism al lucrurilor care te ajută să faci bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Beuran: Am asistat la minuni

Chestionat de co-moderatorul Dan AInvitatul jurnaliștilor EVZ acesta a relatat un episod fabulos legat de un preot pe care l-a operat și a cărui viață a fost salvată ca prin minune.

„Am avut o situație cu totul particulară. Nu a fost niciodată pomenită în literatura noastră. Ambulanța aduce dintr-o biserică un preot, care la Camera de gardă a fost declarat mort. Odată cu ambulanța a ajuns și soția. Spunea faceți ceva, am 3 copii. (...) Am spus, trimite-ți bolnavul în blocul operator chiar dacă este în stop. Era palid, mi-am dat seama că e undeva o hemoragie. (...) I-am spus, mare parte este datorită faptului că bei. Afecțiunea era provocată de o formațiune care se dezvoltase pe pancreas și care îi erodase un vas de sânge. A venit ziua externării, pacientul zânbitor. I-am zis, părinte, în mare parte e datorită faptului că bei, a relatat reputatul medic în cadrul podcastului HAI România, care a povestit și replica fabuloasă a preotului ce a fost foarte aproape de moarte.

„Am lucrat cu maeștri ai chirurgiei"

În aceeași intervenție, eminentul chirurg a povestit și despre anii săi de formare, când a avut privilegiul să îi fie student tatălui unui alt medic renumit, Șerban Brădișteanu. Acesta a fost ca un mentor pe el și l-a inițiat în partea nevăzută a domeniului atât de dificil al chirurgiei. Mai târziu, a avut șansa să fie în preajma unor mari chirurgi români. „Am lucrat cu maeștri ai chirurgiei", a mai subliniat Mircea Beuran.

Mai multe detalii despre experiențele fabuloase trăite de chirurgul Mircea Beuran în sala de operații, dar și despre cei 40 de ani ai săi de excelență în chirurgie puteți afla vizionând podcastul realizat în studioul EVZ-Capital.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro