Evenimentul Zilei > Actualitate > Aceasta nu este tot. Poţi începe încă de dimineaţă CU AŞA CEVA?
Aceasta nu este tot. Poţi începe încă de dimineaţă CU AŞA CEVA?

Aceasta nu este tot. Poţi începe încă de dimineaţă CU AŞA CEVA?

Este un aliat al sănătăţii creierului. De asemenea, este responsabil cu prevenirea bolilor inimii sau scăderea colesterolului ,,rău”.

Specialiştii vorbesc despre faptul că „dulcele tău preferat – ciocolata, are un conţinut bogat în magneziu (330 mg la 100 g ciocolată)”. Şi poate să explice efectul anti-stres şi antidepresiv pe care îl are ciocolata şi justifică necesitatea introducerii ei în alimentaţie.
O mică tabletă de ciocolată, consumata dimineaţa, chiar şi atunci cand ţii cea mai severă dietă, va avea rolul unui stimulent pentru întreaga zi. Dar aceasta nu este tot. Oamenii de stiinţă au demonstrat, de exemplu, rolul pozitiv al flavonoidelor prezente în cacao, substanţe care ar provoca o mai bună dilatare a vaselor de sânge. Compuşii săi antioxidanţi luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează, astfel, activitatea creierului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.