Conform unui comunicat al IPJ Prahova, oamenii legii au fost „sesizaţi cu privire la faptul că în municipiul Ploieşti – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate şi incendiind unul din acestea”.

La faţa locului s-au deplasat mai multe patrule de siguranţă publică, „luptători SAS, jandarmi, militari şi poliţişti locali”, care au intervenit pentru încetarea conflictului. „Pentru dispersarea celor implicaţi a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Totodată, a fost solicitat şi un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului. Nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuţii purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieşit în stradă şi au asistat la conflict. A fost constituit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere din culpă şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecinţă din punct de vedere penal”, mai informează IPJ Prahova.

Cei implicaţi în conflict au fost sanctionaţi contravenţional pentru încălcarea Ordonanţei Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, verificările fiind continuate pentru identificarea şi sancţionarea celor prezenţi în stradă.